Havayolları

THY Yönetim Kurulu’nun yeni üyesi Doç. Dr. Murat Şeker

Türk Hava Yolları’nın bugün yapılan genel kurulunda İlker Aycı yönetim kurulu başkanlığına devam etti. Yönetim Kurulu’nun yeni üyesi ise Doç. Dr. Murat Şeker oldu. Şeker, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürlüğü görevine atanan Selim Arda Ermut’un yerine getirildi. Murat Şeker, aynı zamanda.

Türkiye’de finansal gündemi yönlendiren üst düzey yöneticileri ortak bir platformda bir araya CFO Summit 2020’de Türkiye’nin En Etkin Finans Liderleri Araştırması sonuçlarına göre Doç. Dr. Murat Şeker Türkiye’nin en başarılı 50 CFO’su arasında gösterildi.  

MURAT ŞEKER KİMDİR?

2000 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Dr. Murat Şeker, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi’nden Ekonomi Master derecesini ve 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Minnesota Üniversitesi’nden Ekonomi alanında doktora derecesini aldı. Dr. Şeker, 2008-2011 yılları arasında ABD’de Dünya Bankası’nın Finansal ve Özel Sektör Gelişimi Başkan Yardımcılığı altında Girişimcilik Araştırma Bölümü’nde Analist, 2011-2013 yılları arasında yine Dünya Bankası’nın aynı Başkan Yardımcılığı altında İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik Bölümü’nde Ekonomist olarak görev aldı. 2013 yılında Türkiye’ye dönen Doç. Dr. Murat Şeker 2016 yılından bu yana Türk Hava Yolları’nda Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımıcısı olarak görev yapıyordu. 

İŞTE YÖNETİM KURULU

THY’nin yönetim kurulu şöyle oluştu:

İlker Aycı (Başkan)
Mecit Eş
Bilal Ekşi
Mithat Görkem Aksoy
Orhan Birdal
Melih Şükrü Ecertaş
Muzaffer Akpınar
Fatmanur Altun
Murat Şeker

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu