Havayolları

THY yolcu uçaklarıyla kargo taşıyacak

Koronavirüsü nedeniyle yolcu uçaklarının uçuşları neredeyse durma noktasına geldi. Ancak kargo uçuşları ise son dönemin en hızlı günlerini yaşıyor. Bir çok havayolu şirketi yolcu uçaklarıyla kargo taşıyarak ayakta kalmayı hedefliyor. Bu konuda Türk Hava Yolları da adım attı. Önümüzdeki günlerde yolcu uçakları ile kargo operasyonu başlıyor.

Türk Hava Yolları’nın hızlı büyüyen küresel hava kargo markası Turkish Cargo, özellikle de sağlık malzemesi konusunda artan taleple birlikte frekans sayılarını artırmaya başladı. Dünyada en büyük kargo kapasitesine sahip 6’ncı kargo uçağı filosuyla hareket eden Turkish Cargo, Türkiye’nin ihracatı ve kritik öneme sahip dış ticaretinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, filosunda bulunan tüm kargo uçaklarını tam kapasite kullanılacak şekilde bir planlama yapmaya başladı.

YOLCU UÇAKLARI DA KARGO TAŞIYACAK

Ülke otoritelerinin kısıtlarına ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın tedbir amaçlı uygulamalarına da riayet ederek olağan dışı talep değişkenliğine rağmen; Türkiye’nin üretici ve ihracatı için çözüm ortağı olmaya devam eden Turkish Cargo, son 4 yılda 13’ten 25’e çıkardığı mevcut kargo uçağı kapasitesine ilave olarak, yolcu filosunda bulunan uçaklar ile de kargo taşıma amaçlı hizmet vermeye başlıyor.

Ayrıca bu dönemde hava kargo akışını sürdürmenin hayat kurtaracağı bilinciyle hareket eden Turkish Cargo; Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) korona virüs ile küresel çapta mücadele için aldığı tüm çalışmaları destekliyor.

ÖZEL EKİPLER

Bayrak taşıyıcı milli marka Turkish Cargo, özel ekipleri ve operasyon birimleri ile çalışmalarına devam ederken, her zaman olduğu gibi rezervasyon sistemi 7/24 hizmet veriyor ve hava kargo taşımacılığında tercih edilen marka olmaya devam ediyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu