Havayolları

Singapur ve Etihad İstanbul uçuşlarını durduruyor

Singapur Havayolları aldığı karar ile 1-30 Nisan tarihleri arasında Singapur-İstanbul arasındaki seferlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. Seferlerini uçuş yasağı nedeniyle durduran Birleşik Arap Emirlikleri’ni milli havayolu şirketi Etihad, gelişmeler doğrultusunda 30 Nisan’a kadar uçmayacak. Etihad, Türkiye dışında virüsün yoğun olduğu bazı ülkelerde uçuş durdurma süresini 30 Haziran’a kadar uzattı.

Singapur Havayolları’ndan verilen bilgiye göre, Singapur Airlines, SilkAir ve Scoot’tan oluşan SIA Grubu, uçuş kapasitesini nisan ayı sonuna kadar yüzde 50 oranında azaltacak.

SIA CEO’su Goh Choon Phong, “Kısa zamanda trafiğimizin büyük bir kısmını kaybettik ve mevcut uçuş ağımızı korumak bizim için mümkün olmayacaktır. Daha açık olmak gerekirse, durumdaki bu kötüleşmenin hızlanmasını bekliyoruz. SIA Grup bu zorlu dönemin uzun bir süre devam etmesine hazırlıklı olmalı” dedi.

MAYIS AYINDA TEKRAR BAŞLAYACAK

Gelişmeler doğrultusunda Singapur Havayolları İstanbul uçuşlarına mayıs ayında tekrar başlamayı planlıyor. Bu dönem için bilet alanlar için uçuşlar otomatik olarak 31 Mart 2021 tarihine kadar seyahat edebilecekleri açık bilete dönüştürüldü.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu