Havayolları

THY yeniden iç hatlarda

Türk Hava Yolları bugün itibari ile tekrar tarifeli iç hat seferlerine başladı. İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleştirilen ilk uçuşa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı katıldı. Ankara Esenboğa Havalimanı’na yapılan ilk uçuşta yolculara İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu eşlik etti.

Uçuş öncesinde açıklama yapan Bakan Karismailoğlu, bir aydır hazırlık yaptıklarını söyleyerek “Sosyal ve ekonomik hayatı canlandırma zamanı, bu amaçla vatandaşlarımızın sağlığı için üst düzey önlemler alarak normalleşme adımlarını atmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta YHT seferlerimizi başlatmıştık, karayollarımızda seyahat kısıtlamasını da bugün itibari ile kaldırdık ve bu adımların en önemlilerinden birini atarak ilk iç hatlar uçuşumuzu bugün gerçekleştirdik.

Bugün ayrıca Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen koruyucu sağlık tedbirleri konusunda gerekliliklerini yerine getiren havalimanlarımızı da sertifikalandırmaya başladık. Bu anlamda ilk havalimanı salgın sertifikasını İstanbul Havalimanı’na takdim ettik. Bugün itibariyle İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Antalya ve Trabzon Havalimanları sertifikalandırıldı” dedi.

İLK UÇUŞ A330’LA YAPILDI

Türk Hava Yolları, İstanbul-Ankara uçuşunu filodaki geniş gövdeli yolcu uçağı Airbus A330-300 ile yaptı. Kabin ekipleri maske ve siperlik kullanırken tüm yolculara hijyen seti dağıtıldı. Uçaklarda artık uçan aşçı yerine hijyen uzmanları görev yapmaya başladı.

İkram kaldırıldı. Sadece uzun uçuşlarda paket ikram verilecek. Ayrıca kabin içi dergiler de virüs bulaşmasının önüne geçilmesi için artık dağıtılmıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu