Havayolları

Singapur Havayolları hangi önlemleri aldı?

Koronavirüs salgının ardından havayolu şirketleri tekrar seferlerine başlıyor. Singapur Havayolları, kabin standartlarını değiştirdi. İşte pilot ve kabin memurlarından ikrama alınan yeni önlemler:

Singapur Hava Yolları, Covid-19 salgını dolayısıyla uçuşlarda alınan önlemleri duyurdu. Buna göre havayolunun uçakları, uçuştan önce kapsamlı bir temizlik sürecinden geçiliyor. Her kabin sınıfı dikkatlice temizlendikten sonra, pencereler, tepsi masaları, el cihazları, uçak içi eğlence ekranları, lavabolar ve mutfaklar gibi ortak yüzeyler güçlü bir dezenfektanla temizleniyor. Kulaklıklar, koltuk başlıkları, yastık kılıfları, çarşaflar ve battaniyeler her uçuştan sonra değiştirilir ve kullanılan tüm çamaşırlar yüksek sıcaklıklarda yıkanıyor.

Eğer uçuşların birinde teşhis konmuş Covid-19 vakası olursa, derinlemesine temizlik prosedürleri devreye giriyor. Bu prosedürler normal işlemden beş kat daha uzun sürüyor ve tüm kabine dezenfektan püskürtülerek her yere ulaşması sağlanıyor.

HEPA FİLTRELERİ NEDİR?

Tüm uçaklar, havadaki mikropların yüzde 99.99’dan fazlasını etkili bir şekilde filtreleyen ve hastane ameliyathanelerinde kullanılanlara benzer bir performansa sahip olan Yüksek Verimli Partikül Hava (HEPA) Filtreleri ile donatılmış. Kabinde hava dolaşımı daimi sağlanıyor ve hava her 2-3 dakikada bir (veya saatte 20-30 kez) yenileniyor. Tüm bunlar yolculara daha güvenli ve konforlu bir ortam sağlıyor.

阔别五年后,新加坡航空公司于2018年再次开通直飞美国纽约的航线,这是当今最长途的商业航线。图为新航空服人员在2018年10月11日起飞的首趟SQ22航班上,细心地为机上乘客提供体贴服务。 Singapore Airlines (SIA)’s Singapore-Newark service, which uses the Airbus 350-900ULR, is currently the world’s longest commercial flight, covering 16,700km. Flight SQ22 landed at Newark Liberty International Airport at 5.29am (US Eastern time) 12 Oct 2018, 17 hours and 52 minutes after it took off from Changi Airport on Oct 11 night. A SIA air stewardess serving a passenger in the premium economy-class.

UÇUŞ EKİBİNE DİKKAT

Singapur Hava Yolları, her uçuştan önce kabin ekibi ve pilotların ateşini ölçülüyor. Eğer personelden biri kendini rahatsız hissederse derhal bir doktora görünüyor. Kabin ekibine uçakta kullanılmak üzere cerrahi maskeler, eldivenler ve el dezenfektanları da sağlanıyor.

Singapur Hava Yolları, Covid-19 salgını sırasında uçak içinde etkileşimi sınırlamak, yolcuların ve mürettebatın sağlığını korumak için çeşitli önlemler aldı. Bu önlemler, tüm uçuşlarda uçak içi hizmetlerde bazı değişikliklere neden oldu. Havayolu açıklamasında, düzenleyiciler tarafından gerekli görülmesi halinde uçuşlarda ek değişiklikler yaparak seyahat şartlarını geliştirmeye devam edeceğini bildirdi.

İKRAM ÖN SİPARİŞLE

Covid-19 salgını uçaklardaki ikram hizmetlerinin de değişmesine neden oldu. Singapur Hava Yolları,ikram hizmeti ile ilgili şu değişiklerin yapıldığını açıkladı:

Singapur’a varan tüm uçuşlarda Book The Cook servisi de dahil olmak üzere yemeklerin ön siparişi geçici olarak askıya alındı. Singapur çıkışlı uçuşlarda ise sınırlı Book The Cook menü seçeneğinden tercih yapma imkânı olacak.

  • Özel yemek talebi olan yolcular, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) yönergelerine göre düzenlenmiş listeden tercih yapabilirler. Bu yemekler talep üzerine sunulacak.
  • First Class ve Business Class yemekleri, Singapur’daki düzenlemeler uyarınca tek tepsili bir sunum olarak ikram edilecek. Bu ikram, bir meze, bir ana yemek ve bir tatlıdan oluşacak.
  • Tüm sınıflardaki alkol ikramları düzenlenmiş, satay, peynir ve meyve ikramları da First ve Business Class’ta geçici olarak askıya alındı.

MÖNÜ KARTLARI, DERGİLER KALKTI

Singapur Hava Yolları’nın uçak içindeki yardımcı hizmetlerinden de çeşitli düzenlemeler yapıldı.

  • Karşılama esnasında sunulan tüm sıcak havlu hizmetleri geçici olarak askıya alındı.
  • Menü kartları, dergiler ve diğer ürünler koltuk arkasındaki ceplerden kaldırıldı.
  • Uçak içi ürün satışları tüm uçuşlar için askıya alındı. Ancak, yolcular KrisShop ürünlerini online olarak satın alarak uçak içinde teslim alabiliyorlar.
  • Kulak tıkaçları, göz bantları, terlikler, çoraplar ve diş temizliği kitleri dahil olmak üzere başlıca kitler, seçili uçuşlarda ve sınıflarda sunulmaya devam edecek.
  • Singapur’a varan tüm uçuşlarda gazete ve dergiler geçici olarak sağlanamayacak.
  • Singapur çıkışlı uçuşlarda daha az sayıda gazete sunulacak, ancak dergiler artık sunulmayacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu