Genel Havacılık

Mersin Akkuyu’da yangın… THK helikopterleri yerde

Bugün erken saatlerde Mersin’de Akkuyu ve Gülnar Bölgeleri’nde çıkan orman yangını büyük bir hızla ilerlerken bölgede bulunan Türk Hava Kurumu tarafından kiralanıp işletilen helikopterlerin önemli bölümü uçamadı.

Yangın için farklı noktalardan kiralık Chinook ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait AS532 Cougar helikopterleri bölgeye yönlendirildi. 

Dün paylaştığımız haberde, ekonomik darboğazda olan Türk Hava Kurumu’nun kiraladığı helikopterler için Rus şirketine ödeme sorunu yaşadığı için helikopter filosunun önemli bir kısmının yere indiğini paylaşmıştık.

THK 55 yerine 43 helikopter getirebildi

THK Savunma Sanayi Başkanlığı tarafında yapılan yapılar orman yangını söndürme operasyonu için helikopter ihalesinde 35 adet hafif, 10 adet ağır yük ve 10 adet de gece görüş helikopterinden oluşan toplam 55 adetlik ihaleyi verdiği teklif ile kazanmıştı. Ancak THK bu dönem içinde sadece 43 helikopter getirebilmişti.

Bu helikopterlerin gece görüş sistemine sahip 10 helikopter haricinde kalanların önemli bölümü hem ödeme yapılmaması hem de teknik sorunlar nedeniyle yere indi.

THK’nın 8 yangın söndürme helikopteri yere indi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu