Havayolları

THY Kabil’e uçan ilk yabancı havayolu olacak

Türk Hava Yolları uzun süre sonra başlatacağı Kabil seferleri ile birlikte Taliban döneminde uzun aradan sonra ilk uçan yabancı havayolu olmaya hazırlanıyor. Uçuşlar için önümüzdeki günlerde tarihin belirlenerek uçuşlara başlanması ön görülüyor. Talebin yüksek olması nedeniyle uçuşların Boeing 777-300ER tipi geniş gövdeli uçaklarla gerçekleşmesi için planlama yapılıyor.

Afganistan’da geçtiğimiz aylarda iç savaşta Taliban güçlerinin Kabil’i kuşatmasıyla birlikte yabancı havayolları seferlerini durdurma kararı almıştı. Taliban’ın yönetim devralmasından sonra kısa süreliğine aralarında Pakistan Havayolları’nın olduğu az sayıda şirket sefer yapmış ancak güvenlik sorunları nedeniyle bir süre sonra bu uçuşlar da durdurulmuştu.

Havalimanı güvenliğinin sağlanması konusunda Taliban yönetimine Katar ve Türkiye yardım etmişti. Bu konuda adımların atılmasının ardından Afgan şirketleri Ariana ve KAM Air dış hat uçuşlarına başlayabilmişti.

Afganistan’ın dünyaya açılan kapısı Kabil için önümüzdeki günlerde Türk Hava Yolları da sefer yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Afganistan için yoğun talep alan THY, ilk etapta seferler için geniş gövdeli, filonun en büyük uçağı Boeing 777-300ER’leri planladı. (Özel haber)

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu