Havacılık EndüstrisiHavayolları

THY 25’inci 737 MAX’i aldı, teslimat tamamlandı

Türk Hava Yolları’nın Boeing’e verdiği 737 MAX tipi tek koridorlu uçak siparişi, 25’inci uçağın teslimatı ile birlikte tamamlanmış oldu. Son uçak TC-LCI, 13 Ocak’ta İstanbul Havalimanı’na indi. Seattle’dan kalkan TC-LCI, GooseBay, Rejkavik rotasını izleyerek İstanbul’a ulaştı.

THY, kısa-orta menzilde filosunu modernize etmek amacıyla Boeing’e 75 adet 737 MAX siparişi vermişti. Ancak yaşanan iki kaza ve sonrasında imalatın durdurulması, salgın nedeniyle talebin düşmesi ile THY yeniden uçak siparişlerini gözden geçirme kararı aldı. THY 75 adetlik siparişini 25’e indirdi.

THY filosunda halen 737 MAX’in standart modeli 8 serisinden 20 adet, daha uzun gövdeli olan 9 serisinden de 5 adet bulunuyor. THY’nin ayrıca Boeing ile 15 adetlik opsiyon yani kesin siparişe çevrilebilir uçak anlaşması yer alıyor. Bu opsiyonun kesin siparişe çevrilip çevrilmeyeceği ise henüz belli değil.

Türkiye’de diğer 737 MAX uçağı kullanıcıları arasında Antalya merkezli Corendon Havayolları (ilk kullanan olmuştu) ve SunExpress Havayolları yer alıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu