Uçuş Tüyoları

Rusya- Türkiye uçuşlarında ‘business class’a talep var, koltuk yok

Rusya’dan Türkiye’ye gerçekleştirilen uçuşlarda ‘business class’ talebinin arttığı ancak koltuk kapasitesi sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Rusya’da yayın yapan TourdomRu’ya konuşan ANEX Tour yetkilileri pahalı turların satış payındaki artış nedeniyle hizmete olan talebin arttığını belirtti. Aynı zamanda, Türkiye’ye yapılan rezervasyonların çoğunun tek sınıf kabin düzenine sahip olduğunu belirten ANEX Tour Halkla İlişkiler Departmanı Başkanı Alena Khitrova, “Business uçuşlarla ilgili bir teklif ekleme konusunda havayoluyla görüşüyoruz” dedi.

TurizmGüncel’de yer alan haberde; sadece business sınıfa ayrılmış tek uçak olan AZUR Air’den Black Jet 27 Nisan’dan itibaren haftada 2 kez Moskova’dan Antalya’ya uçacak ve 8 Haziran’dan itibaren, sefer sıklığı haftalık bire düşürülecek.

16 Nisan’dan itibaren haftada 3 kez Bodrum’a uçmayı planlayan havayolu, 30 Mayıs’tan itibaren uçuş sıklığını 6’ya çıkaracak. Black Jet’te gidiş-dönüş uçuş maliyeti ise 235 bin ruble. 72 business class koltuk kapasitesi bulunan havayolunun tüm pazar için yeterli olmadığı belirtiliyor

Türk Hava Yolları’nın business class’ı ile Moskova’dan Antalya’ya uçmak isteyenlerin Haziran ayında 275-473 bin ruble ödemesi gerekirken Aeroflot ile 386-423 bin ruble, S7 ile ise 127-300 bin ruble ödemesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu