HaberlerHavayolları

SunExpress’in Max’lerinin motorlarına özel finansman

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak havayolu şirketi SunExpress’in teslim aldığı 3 adet Boeing 737 Max 8 serisi için motor finansmanı belli oldu. SunExpress, Bpifrance şirketi ile çalışacak.

Teslimat ile birlikte açıklama yapan Bpifrance’ın hava taşımacılığı birimi başkanı Camille Plattard, LinkedIn gönderisinde, Fransız ihracat kredi kurumu ve borç veren olarak Societe Generale’nin, İtalyan sınır ötesi kiralama yoluyla SunExpress için dört Leap motorunun finansmanını desteklediğini belirtti.

Plattard, “SunExpress, Safran ve Societe Generale’den katılan herkese teşekkür etmek istiyoruz ve Fransız ihracatını desteklemek için çalışmalarımızı 2024 yılında da sürdürme konusunda istekliyiz” dedi.

Ayrıca Plattard, Bpifrance’ın ayrıca Societe Generale ile “yenilikçi” bir işlem üzerinde çalıştığına da dikkat çekti. 

Şirket bir süre önce Pegasus Havayolları ile birlikte Leap motorları konusunda finansman anlaşması yapmıştı. 

CFMI şirketi tarafından tasarlanan Leap 1 motorları, Boeing 737 Max ailesi için tek kaynak. Airbus A320neo serisinde ise Leap 1 motorları önemli bir alternatif oluşturuyor.

Diğer taraftan A320neo’larda Pratt&Whitney tarafından geliştirilen PW1100G ise diğer motor alternatifini oluşturuyor. PW1100G motorları, son yıllarda parça sorunu yaşıyor.

Türk Hava Yolları, bu yıl 40 adet Airbus A321neo uçağını motor parça değişimi için yere indirecek.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu