HaberlerHavayolları

SunExpress 2021’de 6 milyon yolcu taşıdı, 59 milyon Euro kar etti

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, pandemiye rağmen 2021 yılında yüzde doluluk oranıyla 6 milyon yolcu taşıdığını, 59 milyon Euro kar ettiğini açıkladı.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, şirketin 2022’de büyüme stratejisini sürdürmeye devam edeceğini belirterek, “En zorlu dönemlerde bile Türkiye’nin turizm merkezlerine ulaşımı mümkün kıldık. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının memleketlerine ve sevdiklerine kavuşmasını sağladık. Elde ettiğimiz bu başarı, başta Türkiye hükümeti ve ilgili makamlar tarafından atılan hızlı ve cesur adımlar, çalışanlarımızın özverili çabaları ve bize güvenmeye devam eden sadık yolcularımız sayesinde gerçekleşti” diye konuştu.

Kownatzki sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarifeli uçuşlarla Akdeniz ve Ege bölgelerine en fazla turist taşıyan havayolu unvanımızı korurken, tüm Türkiye’ye en fazla turist getiren bir numaralı turist havayolu olma hedefimize doğru adım adım ilerliyoruz. Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum- Milas, Türk Rivierası’nda odaklandığımız 4 nokta ana havalimanımız. Seyahat talebi, yaz sezonu yaklaştıkça güçlenmeye devam ediyor.”

TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDAKİ ŞİMDİYE KADARKİ EN GENİŞ UÇUŞ AĞI

Sunexpress, 2022 yaz sezonunda toplam 25 yeni rota ve ek 16 bin 250 uçuş ile tarihindeki en geniş uçuş ağına ulaşacak. Havayolu, 30 ülkede 60 noktaya ve 175’ten fazla rotaya aktarmasız uçuş imkanı sunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu