HaberlerHavayolları

Son A380 Kasım ayında teslim edilecek

COVID-19 salgınının havacılıkta kurbanlarından biri de dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380 oldu. İki katlı yolcu uçağının 272’incisi olacak son A380, Airbus’ın imalat hattından kasım ayında çıkarak Emirates Havayolları’na teslim edilecek.

Yolcu sayısındaki düşüşle birlikte havayolları daha ekonomik, kargo kapasitesi yüksek uçaklara doğru yöneldi. Dört motorlu, kargo kapasitesi düşük olan A380’e talep bir anda düştü. Airbus uzun zamandır sipariş alamadığı bu projede artık son göründü.

Uzun süredir Airbus ve Emirates arasında süren pazarlık sonuçlandı. Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, kalan 3 uçak için teslimat tarihini Mayıs 2022’den Kasım ayına çekilmesini istedi. Airbus’ın onay vermesinin ardından taraflar el sıkıştı. Anlaşma, Emirates CEO’su Sir Tim Clark tarafından açıklandı.

Uçakların dörtte üçü parkta

Dubai merkezli havayolu şirketi 123 adetlik A380 siparişinin 120’sini filosuna katmış durumda. ch-aviation.com’dan alınan verilere göre, bugün için Emirates’in filosundaki 120 Airbus A380’den sadece 30’u aktif olarak görev yapıyor, dörtte üçü (90) ise hizmet dışı durumda.

Emirates filosuna katılan 120 adet A380’in bugün için sadece 30’u kullanılıyor, 90’ı ise pakta bekletiliyor. Ancak şirket, tüm filonun yıl sonuna kadar uçmasını hedefliyor. Bu konuda çalışmalar sürüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu