Hava KuvvetleriSavunma

Harbiyeliler hava üslerini ziyaret etti

Hava Harp Okulu’nun son sınıfı olan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde Balıkesir ve İzmir/Çiğli’de bulunan üsleri ziyaret etti. Önümüzdeki yıl ağustos ayında teğmen olarak mezun olacak harbiyeliler, gelecekte görev yapacakları uçak ve helikopterleri inceledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan C-130 tipi askeri uçakla önce Balıkesir 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı’na inen harbiyeliler, burada F-16 filosunda bilgi aldılar. Halen Balıkesir’de 191 ve 193’üncü Öncel Filolar bulunuyor. Öncel Filo’da F-16 geçiş eğitimi alınıyor.

Uçakları incelediler

Harbiyelilerin ikinci durağı İzmir Çiğli’de bulunan 2. Ana Jet Üs Komutanlığı oldu. Burada gelecek yıl uçuş eğitim alacakları KT-1T, T-38 uçaklarını inceleyen harbiyeliler, uçuş eğitimi hakkında bilgi aldı.

Dört yıllık Hava Harp Okulu’nun ardından teğmen olarak mezun olan pilot adaylarından sağlık muayenesini geçenler, İzmir/Çiğli’de uçuş eğitimine başlıyor. Burada SF260, KT-1T ve T-38M ile uçan adaylardan eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar pilot brövesi almaya hak kazanıyor. Ardından atandıkları uçak veya helikopterlerin tip eğitimleri sonrasında tayin edildikleri filolarda görev yapmaya devam ediyorlar.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu