HaberlerŞeref SezginUçuş TüyolarıYazarlar

290 bin dolara ömür boyu bilet

Havayollarında bazı gerçek olmayan efsaneler vardır. Örneğin uçakta doğana ömür boyu uçak bileti bedava gibi. Tabi ki gerçek değil. Ama ömür boyu bilet konusunda bir gerçek var. 1990 yılında 290 bin dolar ödeyen Tom Stuker, United Havayolları’ndan ömür boyu bilet aldı.

Nasıl mı? İşte cevabı…

Amerika ilginç olaylar ülkesi. 1990’da Tom Stuker, United Airlines’tan 290 bin dolar ödedi. Ömür boyu bilet satın aldı. O günlerde United Havayolları biraz da ekonomik krizi aşmak ve nakit döndüsünü toplamak amacıyla bir kampanya başlatmıştı.

Aslında 290 bin doların bugünkü karşılığı 674 bin dolar…

1B koltuğunun müdavimi

Stuker, o zamandan beri 23 milyon mil uçtu ve satın almayı hayatının ‘en iyi yatırımı’ olarak nitelendirdi. 1-B numaralı koltukta 33 yılını geçiren bir Amerikalı!

33 senedir sürekli uçuş yapan Tom, 12 günden fazla hiç bir yerde yaşamadı. Stuker, New Jersey’de bir otomobil galerisi danışmanı olarak çalışmakta. United’ın 1990 yılında yaptığı ve çok kısa süren bir kampanyadan ömür boyu bilet satın almıştı.

100 ülkeye seyahat etti

Şu anda 69 yaşında olan Stuker United hava yollarının ücretsiz biletleri ile 100 ülke dolaştığını açıkladı. 800 uçağa sahip United şirketinde Tom Stuker’ı tanımayan hiç kimse yok.

Artık seminerlere konuşmacı olarak çağrılarak tatil deneyimleri aktarmakta.

Ne diyelim Amerika fırsatlar ülkesi…

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu