Havayolları

Singapur Türkiye’den uçacak aşılı yolculara sınırlarını açtı

Singapur Havayolları, 16 Aralık 2021 tarihinden itibaren, aşıları tam olan yolcular, VTL (Aşılı Seyahat) uçuşları aracılığıyla Türkiye’den Singapur’a karantinasız uçuşlarına başladı. En son yolculu seferler 1 yıl 9 ay önce gerçekleştirilmişti.

Singapur Hava Yolları, İstanbul-Singapur arasında haftada 3 kez VTL seferleri gerçekleştirecek. Bu uçuşlarda Business, Premium Economy ve Economy Class hizmetleri sunulmaktadır. Singapur’a karantinasız seyahate ek olarak, yolcular ayrıca Singapur Changi Havalimanı üzerinden SIA ağındaki 70’ten fazla varış noktasına transit geçiş yapabilirler.

Singapur’a seyahat için detaylı kurallara linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.singaporeair.com/en_UK/tr/travel-info/vaccinated-travel-lane

Haftada 3 gün karşılıklı sefer yapılacak 

Singapur Hava Yolları, İstanbul-Singapur arasında haftada 3 kez VTL seferleri gerçekleştirecek. Bu uçuşlarda Business, Premium Economy ve Economy Class hizmetleri sunulmaktadır. Singapur’a karantinasız seyahate ek olarak, yolcular ayrıca Singapur Changi Havalimanı üzerinden SIA ağındaki 70’ten fazla varış noktasına transit geçiş yapabilirler:

Uçuş No Operasyon Günleri Kalkış Varış Kalkış Saati Varış Saati Uçak Tipi
SQ391 1,4,6 ISTANBUL SİNGAPUR 14:25 05:45+1* A359
SQ392 1,4,6 SİNGAPUR  ISTANBUL 01:50 08:25 A359

*Bir sonraki gün

Büyükelçi Tow da katıldı

Singapur’un Türkiye Büyükelçisi Jonathon Tow (solda) ve Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu 16 Aralık 2021’deki VTL uçuşunun açılışında hazır bulundu. Sayın Tow ve ailesi aynı zamanda Türkiye’den Singapur’a giden uçaktaki ilk VTL yolcusundan biriydi.

Türkiye’deki Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow şunları söyledi:

“Türkiye ve Singapur arasındaki VTL uçuş anlaşmasını görmekten mutluluk duyuyorum. 15 Aralık 2021’den itibaren Türkiye, tam aşılı yolcular için Singapur’a karantinasız hava yolculuğu için uygun 23 ülkeye daha katıldı. VTL, halk sağlığına koruma sağlarken iki ülke arasındaki yolcu trafiğini canlandırmaya yardımcı olacaktır. Hem Singapur’u hem de Türkiye’yi ziyaret eden daha fazla gezgin görmeyi dört gözle bekliyorum. Ailem ve ben de 16 Aralık 2021’de Singapur Hava Yolları’nın İstanbul’dan Singapur’a ilk VTL uçuşuyla eve uçacağımız için heyecanlıyız. SIA’ya başarılar ve İstanbul ekibine en iyi dileklerimizi sunarız”

Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Hongyao H, “Türkiye, Singapur’dan karantinasız VTL uçuşlarının Türkiye’yi de kapsayacak şekilde genişletilmesi, Singapur iç pazarımızın uluslararası yolculara yeniden açılmasında önemli bir adımdır. Nihayet sorunsuz, karantinasız seyahatin keyfini çıkarabilir ve Singapur’da arkadaşları veya aileleriyle güvenli bir şekilde yeniden bir araya gelebilirler.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu