Haberler

Barzani’nin sözde hava kuvvetleri büyüyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, yeni alınan helikopterlerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Hava araçları arasında Airbus Helicopters imalatı EC225 tipi orta kapasite helikopter ilk defa görülürken hemen yanında yine Airbus Helicopters imalatı YI-APU tescilli AS350B3 ile iki adet de ultralight sınıftaki Blackshape dikkat çekti.

Kuzey Irak’ta geçtiğimiz mart ayında IKBY’ye ait olan ve içinde bölücü terör örgütü PKK ve YPG’nin sözde yöneticilerini taşıyan iki helikopter düşmüştü. Dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalandı” ifadelerini kullanarak tepki göstermişti.

KUZEY IRAK’TA DÜŞEN HELİKOPTERLER…

Kuzey Irak’taki helikopter kazasında 2’nci helikopter detayı

 

scramble.nl sitesi tarafından hazırlana haberde Barzani’nin paylaşımının“Lexoman Parastin” Terörle Mücadele Grubu (CTG) güçlerinin geçit töreni olduğu ifade edildi.

Görüntülere herhangi bir tescil taşımayan EC225 tipi helikopter dikkat çekti. Siyah boyalı helikopterin üzerinde CTG yazıyor. 

EC225, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanılan AS532 Cougar helikopterlerinin ailesinden. Sivil askeri amaçlı kullanılan helikopter çift motorlu. Üretimi 2015 yılında tamamlandı. 24 kişiye kadar taşıyabiliyor. Saatte en fazla 275 kilometre hıza çıkıyor. Menzili ise 857 km.

Diğer helikopter ise hafif sınıfta AS350B3 serisi. Bu helikopter de Fransız-Alman imalatçı Airbus Helicopters tarafından tasarlandı, 

İki helikopterin hem sağında hem de solunda ise ultralight sınıfında yer alan Blackshape Prime tipi tandem oturuma sahip tek motorlu uçak bulunuyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu