Genel Havacılık

Rus EMERCOM ilk Ansat helikopterini teslim aldı

Necdet GÜRSOY

Rus Devlet şirketi Rostec bünyesinde faaliyet gösteren Russian Helicopters, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı (EMERCOM) için ilk Ansat helikopterini teslim etti. Helikopter, sivil savunma, acil durumlar ve doğal afetlerin sonuçlarının ortadan kaldırılmasında devlet otoritelerinin gelişimini destekleyen bir fona devredildi.

Çok amaçlı bir versiyonda müşteriye teslim edilen ve kabininde tıbbi modül takmak için yerler ve yedi yolcu koltuğu bulunan Ansat, kabinde veya harici bir askıda personel, kargo ve ekipman taşımak ve özel görevler için kullanılacak.

Kasimovo Havaalanı’ndaki EMERCOM merkezinde konuşlandırılan helikopter ilk etapta pilotların eğitimi için kullanılıyor. Yapılan eğitimlerde alçak irtifada manevralar yapan pilotların çeşitli uçuş modlarında ve yeni bir uçuş tekniğinde ustalaşmaları hedefleniyor.

Ansat helikopterlerinin hava sağlık hizmetleri için kullanılması, hafiflik, manevra kabiliyeti ve çevikliğinin yanı sıra kalkış için yüksek derecede hazır olması, kentsel ortamdakiler de dâhil olmak üzere çok çeşitli görevlerin ele alınmasına izin veriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu