Havayolları

Rusya’da düşük maliyetli yeni bir havayolu şirketi kurulacak

Rusya’da Aeroflot grubunun bir parçası olan Pobeda Havayolları’na benzer yeni bir düşük maliyetli havayolu şirketi kurulması planlanıyor.

Gazetemru.com sitesinin haberine göre St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu‘nda (SPIEF) konuşan Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaly Savelyev, düşük maliyetli ulaşım alternatiflerini artırmak gerektiğini belirterek, “Ulaştırma Bakanlığı’nın görevi, nüfusun hareketliliğini artırmak ve ulaşımda rekabeti sağlayacak temeller oluşturmaktır.” diye konuştu.

Şu anda Rusya’da sadece bir düşük maliyetli havayolu şirketi olduğunu ifade eden Savelyev, havacılık sektöründe Pobeda benzeri bir oluşum kuracaklarını açıkladı.

Pobeda havayolu şirketinin konseptinin özellikle rekabette umut verici olarak nitelendiren Ulaştırma Bakanı, dünya çapında bu tür düşük maliyetli ulaşım hizmetlerinin aktif olarak gelişim gösterdiğini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz mart ayında Rusya’da yapılan araştırmaların sonuçları, pandemi nedeniyle tüm havayolu şirketleri gelir kaybı yaşarken yalnızca iki şirketin gelirlerini artıracağını göstermişti.

Buna göre düşük maliyetli uçuş imkanı sağlayan havayolu şirketi Pobeda ve Azimut Havayolları’nın, 2020 yılında Rusya’da pazar paylarını artırarak zarar etmekten kurtuldukları kaydedilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu