Havayolları

Rusya Türkiye ile havayolu taşımacılığını 1 Haziran’a kadar kısıtladı

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanan Rusya’nın Türkiye uçuşlarını kısıtlama getireceği iddiası gerçekleşti. Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, Türkiye’ye yapılan uçuşların 15 Nisan – 1 Haziran arasında sınırlandırılacağını açıkladı.

Yeni plana göre Türkiye ve Rusya arasında haftalık olarak sadece iki uçuş gerçekleştirilecek. Bu dönem içinde Rusya tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerini önerdi.

Golikova, “Temel görevimizin yeni tip koronavirüs enfeksiyonuna karşı Rusya vatandaşlarının sağlığını ve insidans ile ilgili istikrarlı durumu korumak olduğunu belirtmek isterim. Operasyon merkezi, hava trafiğinin açık olduğu ülkelerdeki enfeksiyonun yayılmasını sürekli olarak izliyor” diye konuştu.

‘Tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermeleri önerildi’

Rus yetkili makamlarının tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerini önerdiklerine dikkat çeken Golikova, “Tur operatörlerine, aynı dönem içinde Rusya Federasyonu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne tur ürünlerinin satışına ara vermeleri önerildi” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’deki epidemiyolojik durumu yakından izleyeceğiz ve hızlı yanıt vereceğiz’

Golikova, Rus yetkililerin Türkiye ve Tanzanya’daki epidemiyolojik durumu yakından izleyeceklerini ve duruma göre hızlı karar alacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Durumu yakından takip edeceğimize ve Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Cumhuriyeti’ndeki durum istikrara kavuşursa vatandaşlarımızı, bu ülkelere tur satın alabilmeleri için hızlı bir şekilde bilgilendireceğimize dikkatinizi çekmek isterim”.

‘Türkiye’de bulunan Ruslar tatillerine devam edebilecek veya charter seferlerle dönebilecek’

Golikova, Türkiye’de bulunan Rusların tatillerini devam ettirme veya charter sefererle Rusya’ya dönme imkanı olacağını belirtti:

“Zaten Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan vatandaşlarımız için, hem tatillerini önceden planlanan dönüş tarhine kadar devam ettirme, hem de karar vererek, seyahatleri çerçevesinde planlanan charter uçuşlarıyla dönme fırsatı olacak. Bu çalışmayı uygun bir şekilde organize edeceğiz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu