Havalimanları

İstanbul Havalimanı’nın genişleme planı iptal mi ediliyor?

İstanbul İGA Havalimanı’nın genişleme planlarının, büyük oranda iptal edileceği iddia edildi.

Deutsche Welle’de çıkan bir haberde, İGA ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) arasında bu konuyla ilgili bir proje tadil protokolü hazırlandığı belirtiliyor.

Haberin ayrıntılarına bakıldığında, İGA’nın genişlemeye yönelik planlarında çok ciddi değişiklikler yapılacağı ve neredeyse tamamen iptal edileceği anlaşılıyor.

Bir başka deyişle İGA Havalimanı, mevcut haliyle yani temel olarak bir terminal binası ve üç pist takımını içeren haliyle kalacak gibi görünüyor.

Zira iddialar gerçekse, ikinci terminal binası, dört, beş ve altıncı pist takımları ve havalimanı kenti (Airport City) projeden çıkarılıyor.

İGA ve DHMİ yönetiminden haberle ilgili henüz bir açıklama yapılmadığından, söz konusu proje değişikliğinin gerçek olup olmadığını bilemiyoruz.

Durumun ortaya çıkması için bir süre daha beklememiz gerekecek anlaşılan.

Dr. Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu