Havayolları

PIA ile Pegasus ortak uçacak

Yaşanan kaza ve bazı pilotların lisanslarının sahte çıkmasının ardından başta Avrupa olmak üzere uçuş yasağı gelen Pakistan Havayolları (PIA), ortak uçuşlar ile yolcuların dağıtılması için düğmeye bastı. 

Önce THY ile masaya oturan PIA’nın önerisi Pakistan’dan yolcuların PIA uçakları ile İstanbul’a getirilmesi ve Türkiye üzerinden farklı ülkelere dağıtılmasıydı. Ancak Pakistan merkezli Business Recorder’ın haberine göre THY bu yaklaşımı kabul etmedi. 

Ardından PIA Pegasus ile görüşmelere başladı. Çıkan haberlere göre iki taraf el sıkıştı. PIA, ortak uçuş ile Sabiha Gökçen havalimanı üzerinden Birmingham, Londra, Milano, Barselona, Kopenhag ve Oslo’ya Pegasus ile yolcularını taşıyacak. 

Ancak bu uçuşların PIA’nın uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı’na mı gelip yapılacağı veya Pegasus üzerinden mi gerçekleştirileceği henüz belli değil.

tolgaozbek.com sitemiz, geçtiğimiz günlerde görüşmelerdeki detayları yazmış ve Ulaştırma Bakanlığı’nın kapasite sorununu öne sürerek PIA’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş konusundaki talebini ilk başvuruda reddettiğine dikkat çekmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu