Haberler

Yeni filo mu kuruldu?

Spotterlar yani havacılık fotoğrafçıları… Bazen öyle bir fotoğraf yakalarlar ki peşinden gidip detayları bulabilmek adeta dantel gibi ilmek ilmek örmek gerekir. Bu iki fotoğraf, geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de çekildi.

Benim aklıma acaba yeni bir F-4E 2020 Terminatör veya F-16 filosu mu kuruldu sorusu geldi. Kuyruğa işlenen filo amblemlerini daha önceden hiç görmemiştim. Ama daha da ilginci iki uçağın da standartlara uygun olmayan kuyruk numaralarıydı.

Hür dizisi için boyandı

Sonrasında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bu uçaklar Yerli Top Gun olarak da adlandırılan, TRT’nin dijital platformu için çekilen ‘Hür’ dizisi için boyanmıştı. Halen çekim ekibi de çalışmalarını Eskişehir’de 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda sürdürüyor.

Es Film tarafında çekilen dizi, 4 pilotun hikayesini anlatıyor. Özel bir filoda görev yapan pilotları hikayesi için hazırlanan diziye Hava Kuvvetleri Komutanlığı da ciddi destek veriyor.

Toplam 10 bölüm planlanan dizinin bölümleri 60’ar dakika olacak. Ekin Pandır’ın yönetmenliğindeki dizini baş rolleri ise Zeynep Tuğçe Bayat, Hilmi Cem İntepe, Taner Ertürkler ve Deniz Çatalbaş oynuyor. Senaryo ise Barış Erdoğan ve İlker Arslan hazırladı.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu