Savunma

B-52 hava sahamızdan uçtu

NATO’ya ait 6 adet B-52 bombardıman uçağından biri geçtiğimiz gün Türkiye hava sahasından geçerek yakıt ikmali yaptı.

goklerdeyiz.net sitesinin haberine göre, İngiltere Fairford hava üssünden NATO01 uçuş kodu ile kalkan 61-0034 kuyruk numaralı Boeing B-52 Stratofortress tipi nükleer bomba da taşıyabilen bombardıman uçağı avrupayı baştan başa katederek Karadeniz üzerinde eğitim uçuşu gerçekleştirdi. 

Yapılan eğitimler sırasında Belçika, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, İspanya ve Türk Hava Kuvvetleri’nin de içinde bulunduğu NATO üyesi ülkelerin seksen taneden fazla savaş uçağı B-52 bombardıman uçakları ile entegre olup eğitim yaptılar.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN PAYLAŞIM

Bugün sabah saatlerinde haberimizin yayınının ardından Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait KC135R tipi tanker uçağın, NATO görevi kapsamında B-52’ye yakıt ikmali yaptığı bilgisini paylaştı. B-52’nin Türk Hava Sahas’ndaki uçuşuna hava kuvvetlerimize ait F-16 uçakları da eşlik etti.

RUSLARDAN KARADENİZ VE BALTIK DENİZİ MESAİSİ

Gerek B-52’lerin dün ve önceki gün yaptıkları uçuş sonrasında Rus Hava Kuvvetleri de önleme görüntülerini paylaştı. Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-27’ler hem B-52 hem de P-8 Posedion tipi deniz karakol uçağını önledi:

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu