Ödül

Otokar’a Sakarya’dan iki ödül birden

Otokar, İnsan Kaynakları ve çevreye duyarlı sürdürülebilirlik çalışmalarıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği “Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni”nde 2 ödüle birden layık görüldü. 

Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kuruluşunun 106. yılını kutlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından geleneksel hale getirilen “Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni”nde 2 ödüle birden aldı.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ katılımıyla Sakarya Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde 10 farklı kategoride ödüller takdim edildi.  

Çevresel, sosyal, yönetişim alanlarında sorumlu, paydaş katılımını gözeten Otokar, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında iş stratejisini güçlendirecek, çevreye, insana ve geleceğe saygılı bir yol haritası izliyor.

Elektrikli araç geliştirilmesi

Elektrikli ve alternatif yakıtlı araçların geliştirilmesine yönelik projelerin yanı sıra, üretimde sera gazı emisyonlarının azaltılmasına odaklanan teknolojilere de yatırım yapan Otokar, organizasyonda “Çevre Ödülü” nün sahibi oldu.

Çalışanlarını en büyük sermayesi olarak değerlendiren, kurumsal politika ve uygulamalarını insanı merkeze alan bir yaklaşımla geliştiren Otokar, ikinci ödülünü ise İnsan Kaynakları alanında aldı. 2022 yılı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre Sakarya’da en fazla istihdam gerçekleştirerek 1’inci sırada yer alan Otokar, törende “İstihdam Ödülü”nün de sahibi oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu