Havayolları

Lufthansa saatte 1 milyon Euro zarar ediyor

Şeref SEZGİN

Alman Hükümeti, Lufthansa’nın durumunu masaya yatırdı. Saatte 1 milyon Euro zarar eden Lufthansa’nın şu ana kadar uçuş iptallerinden bilet parası borcu 4 Milyar Euro seviyesine çıkarken şirketin 10 milyar Euro’luk kurtarma kredisi talebinin bir süre sonra yetersiz hale gelebileceğine dikkat çekiliyor.

İlk etapta 10 bin çalışanı ile yollarını ayırmak zorunda kalan Lufthansa’ya yapılacak devlet yardımı sonrasında hisse dağılımının nasıl olacağı merakla bekleniyor. Almanya’da bugünkü gazete manşetleri: “Lufthansa gibi şirketler vergi mükelleflerinin paralarından milyarlarca Euro’luk devlet yardımı alırsa, federal hükümetin bu konuda söz sahibi olması da gerekiyor” diyerek havayoluna devletin el koymasını istiyor.

Ancak iki muhafazakar koalisyon ortağı olan Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU), hükümetin katılımının Lufthansa’nın rekabetçiliğine, nihayetinde tüketicilere ve çalışanlarına zarar vereceğini düşünüyor. 

Lufthansa, belirsiz durum karşısında  Almanya, İsviçre, Belçika ve Avusturya’dan kurtarma için yardım isteyecek. Lufthansa CEO’su Carsten Spohr;“Bern, Berlin, Brüksel ve Viyana’daki görüşmelerin iyi ve olumlu sonuçlara yol açacağı konusunda iyimserim.” açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu