İHA

Azerbaycan ve Pakistanlı operatörler AKINCI eğitimini tamamladı

Baykar tarafından tasarlanan ve Türkiye’nin en büyük İHA sistemi olan AKINCI’da ilk ihraç için önemli bir eğitim aşaması daha tamamlandı. Azerbaycan ve Pakistan’dan gelen operatörler 6’ncı dönem kursu tamamladı. Önümüzdeki günlerde Baykar Azerbaycan ve Pakistan Ordusuna teslimatlara başlayacak.

Düzenlenen eğitim programından mezun olan Azerbaycan ve Pakistan’dan toplam 110 kişilik Pilot, Faydalı Yük Operatörü, Mekanik/Motor Teknisyeni, Elektronik/Yer Kontrol İstasyon Operatörü ve Silah Operatörü Tekirdağ Çorlu’da bulunan merkezde eğitimlerini tamamladı. Tören Baykar Test Merkezi’nde düzenlendi.

Törene Selçuk Bayraktar da katıldı

Düzenlenen törene, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da katıldı. Konuşmada Bayraktar kardeş üç toplumun güçlü manevi bağı ile kardeşliğine değinerek”Görevlerinizde ahlak, adalet ve doğru yoldan ayrılmayın” dedi

Bayraktar’ın gelirinin yüzde 75’i ihracattan

Baykar, yaklaşık 20 yıl önce insansız hava araçları geliştirmeye başladığı ilk andan bugüne kadar toplam gelirinin %75’ini ihracattan kazandı. 2021 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından savunma ve havacılık sektörlerinde ihracat lideri olduğu tescillenen Baykar, 2022’de ise gelirinin yüzde 98’ini ihracattan elde etti. 

Dört ülke ile ihracat sözleşmesi

Güvenlik güçlerinin envanterine girdiği günden itibaren aktif bir şekilde operasyonel olarak kullanılan Bayraktar AKINCI için şimdiye kadar 4 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandı. AKINCI ile ilgilenen birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor. Milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanabilecek olan AKINCI’ya farklı mühimmatların entegrasyon çalışmaları devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu