Havayolları

Katar uçaklarının kabinleri ultraviyole teknolojisi ile temizleniyor

Katar Havayolları Qatar Airways, Amerikan Honeywell’in Ultraviyole (UV) Kabin Sistemini uygulamaya alan ilk küresel taşıyıcı oldu. Şirket, uçak içi hijyen önlemlerini daha da ileriye taşıyarak virüs temizliğinde ultraviyole sistemleri devreye aldı.

Kabin içi servis arabası boyutundaki sistem, uçak koltuklarını, yüzeylerini ve kabinlerini kimyasal kullanmadan temizleyen uzatılabilir UV kollarına sahip.

Teslim alınan 6 adet Honeywell UV Kabin Sistemi, hizmete girmeden önce Qatar Airways uçağında kapsamlı testlerden geçirildi. Havayolu, Hamad Uluslararası Havalimanı’ndaki (HIA) tüm uçak dönüş yerlerinde, cihazları işletmek için yakın gelecekte ek birimler istihdam etmeyi hedefliyor.

AL BAKER: “İLK HAVAYOLU OLDUK”

Qatar Airways Grup CEO’su Akbar Al Baker konu ile ilgili şunları söyledi: “Uçağımızda Honeywell UV Kabin Sistemini devreye alan ilk küresel havayolu olmaktan mutluluk duyuyoruz. Klinik testler, UV ışığının belirli dozlarda uygun şekilde uygulandığında çeşitli virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getirebildiiğini gösteriyor. Bu benzeri görülmemiş dönemde, mürettebatımızın ve yolcularımızın sağlığı ve güvenliği bizler için son derece önemli olmaya devam ediyor. Pandeminin başlangıcından bu yana, istikrarlı uçma konusundaki benzersiz uzmanlığımıza dayanarak, uçaklarımızda düzenli olarak yeni ve etkili güvenlik ve hijyen önlemleri uyguluyoruz.”

Qatar Airways Grup CEO’su Akbar Al Baker

Honeywell Aerospace EMEAI Başkanı James Currier ise: “Honeywell, günümüzde yolculardan havalimanı çalışanlarına kadar, havalimanında ve uçakta yolculuk sürecinin tamamını daha güvenli hale getirebilecek teknolojiye sahip. Yeni bir ısı izleme çözümü olan Honeywell ThermoRebellion da dahil olmak üzere, havayollarının kabindeki hava akışını izlemesine olanak tanıyan ‘Çevresel Kontrol Sistemi Denetimi’ ve bir dizi ‘Kişisel Koruyucu Ekipman’ gibi yeni ürünler geliştirmek gibi birçok iş kolu üzerinde çalışıyoruz. Bütün bunlar uçakların ve havalimanlarının daha temiz ve daha güvenli olmasına olanak sağlıyor. ” şeklinde konuştu.

Qatar Airways uçakları, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen temizlik ürünleri kullanılarak düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam edilecek. Honeywell UV Kabin Sistemi, en yüksek temizlik standartlarını sağlamak için manuel dezenfeksiyondan sonra ek bir adım olarak kullanılacak. Havayolu, uçak içi çarşaflarını ve battaniyelerini yıkamaya, kurutmaya ve mikropları yok eden sıcaklıklarda preslemeye devam ederken, kulaklıklarını ise her uçuştan sonra titizlikle dezenfekte etmeye devam etmekte. Bu ürünler hijyenik tek kullanımlık eldiven giyen personeller tarafından ayrı ambalajlara yerleştirilmekte.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu