Havacılık Endüstrisi

A350 motorlarında çatlak tespit edildi

Airbus’ın uzun menzilli yolcu uçağı A350 serisinde kullanılan Rolls Royce imalatı Trent XWB motorlarında çatlak tespit edildi. Yapılan incelemede toplamı 20 motorda sorun bulundu. Hasarın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Havayolu şirketleri tarafından tespit edilen çatlaklar, motor pallerinde olduğu görüldü. Çatlak parçalar inceleme yapılması için Rolls Royce’a gönderildi. Airbus ve havacılık otoriteleri ile birlikte süren çalışmaların ardından alınacak önlemlerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

A350 tipi yolcu uçaklarında tek tip motor kullanılıyor. Halen yedek motorlarla birlikte 800 civarında Trent XWB tipi motor imal edilmiş durumda. Bu konuda İngiliz imalatçı Rolls Royce’un nasıl bir adım atacağı sektör tarafından dikkatle takip ediliyor.

787 MOTORLARINDA DA SORUN YAŞANMIŞTI

Rolls Royce, Boeing 787 yolcu uçaklarında kullanılan Trent 1000 serisinde de ciddi sorunla karşılaşmıştı. İlk rapor Japon ANA All Nippon Grubu tarafından 2016’da açıklanmıştı. Ardından Rolls Royce motordaki sorunları gidermek üzere 2,4 milyon pound’luk bütçe ayırmak zorunda kalmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu