Havayolları

İşte THY’nin yaz planı (özel haber)

Koronavirüs nedeniyle yolcu operasyonunu tahliye uçuşları haricinde durduran THY 28 Mayıs’tan itibaren yeniden uçmaya başlayacak. Dış hatlarda Haziran, Temmuz ve Ağustos programını yapan THY, aşamalı olarak seferlerini artırmayı planlıyor. İç hatlar ise yüzde 60 kapasite ile başlayacak.

Haziran ayında 19 ülkede 22 noktaya sefer gerçekleştirilecek. Haftalık frekans sayısı ise 75 olarak belirlendi. THY, Kanada’da Toronto, Kazakistan’da Almatı, Afganistan’da Kabil, Japonya’da Tokyo, Çin’de Şanghay, Güney Kore’de Seul, Singapur, Danimarka’da Kopenhag, Isviç’te Stockholm, Noveç’te Oslo, Almanya’da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf, MünihT, Avusturya’da Viyana, Hollanda’da Amsterdam, Belçika’da Brüksel, Beyaz Rusya’da Minsk, Gürcistan’da Tiflis, Lübnnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail’de de Tel Aviv’e uçacak. ABD hatları ise kapalı.

Temmuz ayında 74 ülkede 103 noktaya haftada 572 frekans uçulacak. ABD hatlarından Los Angeles, Chicago ve New York açılacak. Ağustos’ta ise 98 ülkede 160 noktaya haftalık 937 sefer yapılacak. Eylül ayında ise 99 ülkeye 166 noktaya haftalık olarak 989 sefer planlandı.

İÇ HATLAR BAŞLIYOR

THY, iç hatlarda ise yüzde 60 ile uçuşlarına başlayacak. Bu oranın zamanda artırılması ve yüzde 100’e çıkması planlanıyor.

DIŞ HAT OPERASYONU

Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yapılan planlama şöyle:

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Fransa, Paris için THY’nin sitesinde uçuşlar var ayın 28’inden sonra fakat yazınızda belirtilmemiş.

  2. Merhaba Malezya İstanbul arası 28 Mayısta uçuşum var. Peki sizin verdiğiniz bilgilere göre bu uçuş iptal mi edilecek ?

  3. Bu haber hala geçerli mi? THY hala bu durum ile ilgili bir güncelleme yapmadı da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu