Havayolları

İsrailli şirketler 16 yıl sonra Türkiye’ye tarifeli uçuyor

ISRAIR, 16 yıl aradan sonra Türkiye’ye tarifeli uçan ilk İsrail merkezli havayolu şirketi oldu. Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na Airbus A320 serisi yolcu uçağı ile ilk tarifeli uçuşu gerçekleştiren ISRAIR, ilk seferde 146 yolcu getirdi.

Böylelikle İstanbul Havalimanı’nı kullanan havayolu sayısı da 96’ya ulaşmış oldu.

Avrupa’nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı, yeni havayolu şirketlerini ağırlamaya devam ediyor. Havalimanının son misafiri İsrail merkezli ISRAİR havayolu şirketi oldu. Şirket, Tel- Aviv ile İstanbul Havalimanı arasında seferlere başladı.

Türk ve İsrail bayrakları

İsrail’den gelen uçağın üzerindeki Türk ve İsrail bayraklarının yan yana olması dikkat çektiği uçağın üzerine Türkçe ve İbranice kardeşlik dayanış gelecekte barış mesajları verildi. Bu uçak İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Mart 2022’de Türkiye’ye yaptığı resmi ziyarette de kullanılmıştı.

Tel Aviv’de İstanbul Havalimanı’na Airbus 320 tipi uçakla bugün saat 14.40 inen uçağın yolcuları ve uçuş ekibi yetkililer tarafından karşılandı.

El Al son seferi 2007’de yapmıştı

En son İsrail’in bayrak taşıyıcı havayolu şirketi El Al 2007 yılında yüksek operasyon maliyetleri nedeniyle uçuşlarını durdurmuştu. Salgın döneminde El Al havayolları tarifesiz kargo uçuşu ilke İstanbul’a tıbbi malzeme getirmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu