Türk Savunma Sanayi

MMU testler için hangardan çıktı

Milli Muharip Uçak (MMU), üretimin tamamlanmasının ardından testler için hangardan çıkartıldı. Motor çalıştıran uçak için bir sonraki adım olan taksi testlerine başlandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), 18 Mart için Ankara’daki tesislerinde bir tören düzenlemek üzere hazırlık yapmıştı. Ancak Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında bu tören ertelendi. Ancak uçak için testler planlandığı gibi sürdürüldü.

Geçen ay motor çalıştıran MMU, ardından taksi testlerine başladı. Test fotoğraflarına SavunmaSanayiST ulaştı:

Taksi testi 16 Mart’ta yapıldı

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; Milli Muharip Uçak, 16 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen test esnasında kendi motorlarını çalıştırarak piste çıktı.

Bir süre boyunca pistte kendi motorlarıyla hareket eden ve ilerleyen Milli Muharip Uçak, böylelikle ilk taksi testini başarıyla tamamlamış oldu.

 

18 Mart 2023 tarihinde roll-out diye tabir edilen hangardan çıkış töreninin gerçekleştirilmesi planlanan Milli Muharip Uçak, bu test ile birlikte roll-out’a hazır olduğunu kanıtlamış oldu.

MMU kendi kamuflajına kavuştu

Milli Muharip Uçak’ın piste çıktığı özel görüntülere ise SavunmaSanayiST.com ulaştı. Görüntülerde Milli Muharip Uçak’ın, gri boyamasına kavuştuğu, hava alıkları ile radom kısımlarının ise daha açık bir renge boyandığı görüntülendi.

İlk uçuş bu yıla çekildi

Türkiye’nin milli imkanlarla kendi 5. nesil savaş uçağını geliştirmesinin hedeflendiği Milli Muharip Uçak Projesi, 5 Ağustos 2016 tarihinde başlatıldı. 2026 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmesi hedeflenen Milli Muharip Uçak’in ilk uçuş tarihi, geçtiğimiz haftalarda 2023’yılının sonuna çekildi. Taksi testini başarıyla tamamlayan Milli Muharip Uçak’ın, bu yıl ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu