Havayolları

İlker Aycı: “İşten çıkarmama için sonuna kadar dayanacağız”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Cüneyt Özdemir’in yayınına konuk oldu. “Küçülüp personel çıkartacak mısınız” sorusuna İlker Aycı, “Tüm çalışanlar mesajımı vereyim. THY önemsediği en önemli konu 2020 ve 2021 ne kadar kâr değil. Gücümüz yettiğince istihdamı korumaktır. Çalışanları korumak çok önemli” dedi.

Bu konuda sendika ve çalışanlarla birlikte çalıştıklarını söyleyen Aycı, “Yetişmiş insan kaynağımız var. Onlar için dayanacağız. Bizim için en önemli konu, yolcumuzun, sonra çalışanın ve en sonda da şirketimizin sağlığı. Beraber fedakarlık yapacağız. Haziran sonuna kadar çalışma katkısı ile devam edeceğiz” dedi.

60 YAŞ ÜSTÜ PİLOTLAR DA EKLENDİ

THY, koronavirüsü salgını sonrasında 60 yaş ve üzerindeki pilotlarını, simülatör öğretmenlerini ücretsiz izne çıkarmıştı. İlker Aycı, “60 yaş üzeri personelimizi bu ay itibari ile kısa çalışma ödediğine ekledik. Bu aydan itibaren onlara da ödenecek. Sendika ve çalışanlarla birlikte üreteceğiz. Birlikte fedakarlık yapacağız. Ama herkes elini vicdanına koyacak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Isten cikarma olmasa bile, muhtemelen emeklilik yaşının one çekilmesi ve de yabancilarla ilgili, yabanci pilot yasağı getirilmesiyle eleman azaltilacaktir heralde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu