Havayolları

İlk darbe Turkish Do&Co’ya, 700 çalışan işten çıkartıldı

Koronavirüsü nedeniyle Türkiye’de havacılıkla ilgili ilk büyük işten çıkarmayı THY ile Do&Co’nun ortak ikram şirketi Turkish Do&Co yaptı. Şirket yaşanan yolcu düşüşü ile 700 çalışanı ile yollarını ayırdı. Şirket, geçtiğimiz ocak ayında THY’de tek koridorlu uçaklarda görev yapan servis şefi uygulamasının sona ermesiyle 190 çalışanını işten çıkarmıştı. 

Independent Türkçe’de yer alan haberde, DO&CO işten çıkarılan işçilere gönderdiği tebligatta, şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemde malum sebepler ile havacılık sektöründe yaşanan yolcu düşüşü ve işlerin azalması doğrudan şirketimizi de etkilemiş bulunmaktadır. Bu çerçevede şirketimizin de ekonomik yönden tedbir alması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu durumu aşmak ve feshe karşı son çare olmak üzere tarafınıza ücretsiz izinli sayılma teklifinde bulunulmasına rağmen ücretsiz izin teklifini kabul etmediğiniz görülmekte olup, iş sözleşmeniz 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 18. maddesi uyarınca işin, işyerinin ve işletmenin gerekleri ile fesh edilmiştir”

700 KİŞİYE ULAŞTI

İşten çıkartmaları yapan THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi ise herhangi bir açıklama yapmadı. THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi’nde örgütlü olan Türk-İş’e bağlı TOLEYİS Sendikası, çıkartılan işçi sayısının 700 olduğunu belirtmekle yetindi.

RAKAM 1200’E ÇIKABİLİR

Diğer taraftan tolgaozbek.com sitesine gelen bilgiler Turkish Do&Co’da işten çıkarmaların süreceğini ifade ediyor. Yapılan hazırlıklara göre 500 kişinin daha işten çıkartılması gündemde. Şirkette toplam işten çıkartılan sayısının 1200’e ulaşması bekleniyor.

(Independent Türkçe)

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu