Uçuş Emniyeti

Teslim edilecek uçak hangara çarptı

Condor Havayolları’na teslimatı 18 Aralık’ta yapılacak Airbus A300neo tipi geniş gövdeli uçak, talihsiz bir yer kazası yaşadı. Uçağın sağ kanadın hangara çarparak ağır hasarlandı.

Olay, Avrupalı imalatçı Airbus’ın Fransa’nın Toulouse tesislerinde meydana geldi. Park pozisyonuna alınması için yerde çekilen uçak henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrol dışı kaldı. A330neo tipi yolcu uçağı, hangara çarparak durabildi.

Uçağın kanadında ciddi bir hasar oluşurken Fransız kaza kırım inceleme ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Condor’a yapılacak teslimat ertelendi.

Hasar konusunda hazırlanacak raporun ardından gerekli tamir ve parça değişim işlemleri Airbus tarafından yapılacak. Airbus’ın ayrıca geç teslimat nedeniyle tazminat ödemesi de gündemde.

Toulouse’daki efsane yer kazası: Etihad A340-600

Uçak fabrikalarında bu tür durumlar zaman zaman meydana gelebiliyor. En ilginç kazalardan biri, 2007 yılında Etihad Havayolları’na teslimat için gün sayan Airbus A340-600 tipi uçağın başına gelmişti. Yerde motor testleri sırasında gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle uçak hareket ederek adeta park yerinden fırlamış ve duvara çarparak durabilmişti.

Uçakta bulunan 9 kişilik test ekinden 4’ü kazada yaralanmıştı. Burun bölümü tamamen hasarlanan A340-600 tipi uçak, hizmet dışına çıkartılmıştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu