Havayolları

Emirates ABD’de THY’nin önüne geçmek için düğmeye bastı

Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok havayolu gibi uçuş noktalarını azaltan, frekans düşüren Dubai merkezli Emirates, ABD ve Amerika kıtası uçuşlarında tekrar operasyonunu genişletiyor. 

Emirates, uzun süredir uçmadığı Boeing’in de ana merkezi olan Seattle, Dallas ve San Francisco’ya hizmet vermeye yeniden başlıyor. Seattle haftada 4, Dallas ve San Francisco ise haftada 2 gün karşılıklı gerçekleştirilecek.

Bu üç hattın yeniden açılmasıyla Emirates’in Kuzey Amerika’daki uçuş ağı Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, New York JFK, Toronto ve Washington DC’ye hizmetlerin yeniden başlaması sonrasında 10 noktaya ulaşacak.

ALASKA İLE BAĞLANTI

1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere, Emirates, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na (JFK) günde iki sefer ve Los Angeles’a (LAX) günde bir sefer uçuş gerçekleştirecek. Emirates yolcuları, havayolunun Jetblue ve Alaskan Airlines ile yaptığı kod paylaşım anlaşmalarıyla, ABD’deki diğer şehirlere sorunsuz erişime sahip olacak.

GÜNEY AMERİKA

Güney Amerika’da, Emirates São Paulo’ya haftada beşinci seferini yapmaya başlayarak (5 Şubat’tan itibaren), Brezilya’daki yolcularına genişleyen uçuş ağına daha fazla ulaşım sağlayan seyahat seçenekleri sunacak. São Paulo’ya ek olarak, Emirates yolcuları, havayolunun GOL ile yaptığı kod paylaşım ortaklığı, Azul ve LATAM ile imzaladığı iç hat anlaşmaları sayesinde, Brezilya’daki 24 şehre daha kolay aktarma ve ulaşıma sahip olacaklar.

THY İLE KESİŞEN HATLAR

Türk Hava Yolları, salgın sonrasında Amerika hattını hızla toparlamıştı. THY geçtiğimiz günlerde tüm ABD uçuş noktalarını tekrar açabilmişti. Emirnates’in pazara ağırlığını vermesi ile özellikle Ortadoğu’da rekabet daha da artacak.

Diğer taraftan THY’nin özellikle İsrail pazarından taşıdığı aktarmalı yolcu sayısında değişim bekleniyor. Bu pazar, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan anlaşma ile Emirates ve Etihad’a açılmıştı. Gelişmelerin nasıl devam edeceği, THY’nin bir dönem günlük 9 uçuşla en büyük taşıyıcı haline geldiğini Tel Aviv için nasıl bir pazar payına sahip olacağı merakla bekleniyor. Bu konuda THY’nin de yeni adımları kısa sürede açıklayacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu