HaberlerHavalimanlarıHavayolları

Emirates 2 ayda 1,2 milyon yolcu taşıdı

sayısına geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos ayında ulaştı. Emirates, Dubai’deki merkezinde yaklaşık 1,2 milyon yolcu ağırladı. Geçen yıl aynı dönemde havayolu 402 bin yolcuya hizmet vermişti.

Emirates Havayolları bu rakamlarla, Dubai’ye ve Dubai üzerinden uluslararası seyahatin güvenli ve sorunsuz bir şekilde yeniden başladığını ortaya koyulduğuna dikkat çekiyor. IATA’nın en güncel 2021 Dünya Hava Taşımacılığı İstatistikleri’ne göre, Emirates 2020 yılında 15,8 milyon yolcu taşıyarak en büyük uluslararası havayolu şirketi oldu.

Dubai’nin kapılarını tekrar uluslararası ziyaretçilere açtığı tarihten itibaren, Emirates uçuş ağını ve sefer tarifelerini kademeli olarak eski haline getirdi ve Temmuz 2020’de çok az şehirle başladığı bu yolcukta bugün 120’den fazla uçuş noktasına  ulaştı. Havayolu Ekim ayına kadar 20’yi aşkın Emirates rotası üzerinden daha fazla uçuş eklenmeyi planlıyor.

Özellikle uluslararası seyahatte yaşanan bu çalkantılı süreçte, her zaman mümkün olan en iyi seyahat deneyimini sunmayı hedefleyen Emirates, yeni ve yenilikçi yolcu hizmetleri sunmaya, yolcularının ve çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini sağlamaya ve tüm dünyadan yolcularına en güncel seyahat bilgilerini sunmaya devam etti. Son 12 aylık süreçte yapılan bu yatırımlar, Emirates’e seyahatlerin yeniden başlamasını kolaylaştırma ve aynı zamanda yolcu deneyimini geliştirme  imkanı verdi.

Dijital yeniliklerde artan ivme – Biyometrik, self-servis check-in kioskları

Emirates 2019 yılında, havalimanındaki çeşitli temas noktalarında biyometrik teknolojisini test etmeye ve uygulamaya başladı. Havayolu geçtiğimiz yıl biyometrik teknolojisini uygulamaya koyma sürecini hızlandırdı ve bugün Emirates’in check-in kontuarları, First ve Business Class lounge girişleri ve belirli biniş kapıları dahil olmak üzere Dubai’ Havalimanında aktif olarak çalışmakta olan 30’dan fazla biyometrik kamerası bulunuyor.

Uygulamanın başladığı tarihten bu yana, 58.000’den fazla yolcu Emirates Lounge’a giriş için bu kolay, temassız ve güvenli doğrulama seçeneğini kullanırken, 380.000’in üzerinde yolcu uçaklarına binmek için biyometrik kapılardan geçmeyi tercih etti.

Salgınla birlikte biyometrik kanallarını kullanmayı tercih eden yolcularının sayısında artış olduğunu gözlemleyen Emirates, biyometrik tarayıcılara sahip biniş kapılarının sayısını artırmayı planlıyor. Havayolu ayrıca yeni temassız teknolojiyi kullanarak uygun olan yolcuların varışta ve kalkışta pasaport kontrolünden saniyeler içinde geçmesini sağlayan Akıllı Kapılar uygulamasını yeniden devreye sokmak için göçmenlik  idaresi (GDRFA) de dahil olmak üzere Dubai havalimanındaki paydaşlarla yakın temas halinde çalışıyor.

Yolculara check-in yapma, biniş kartı alma, uçakta koltuk seçme ve bagaj teslim etme imkanı veren Emirates’in yeni self-servis check-in ve bagaj teslim kiosklarını kullananların sayısı, Eylül 2020’de hayata geçtiği tarihten beri artıyor. Sadece Temmuz ve Ağustos aylarında, 568,000’den fazla yolcu bu kullanışlı hizmetten faydalanarak kontuarlarda sıra beklemeden, havalimanında hızlıca  ve doğrudan pasaport kontrol gişelerine ilerledi. Yolculardan gelen olumlu dönüş sonrası, Emirates bu ay içinde First ve Business Class terminal alanına altı self-servis check-in ve bagaj telsim kiosku daha ekleyecek.

Emirates geçtiğimiz yılda yeni bir teknolojiyi kullanıma sokarak yolcuların geciken veya hasarlı bagajlarını emirates.com üzerinden bildirmesini daha kolay hale getirdi. Bu uygulama evrak işlerini ve stresi azaltırken şeffaflığı artırıyor ve Emirates’in yolcularına bagajlarıyla ilgili sorgularının kontrolü, takibi ve çözümlenmesi konusunda daha iyi bir hizmet sunmasını sağlıyor.

En güncel seyahat gereklilikleri – COVID19 seyahat bilgilendirme merkezi, IATA Travel Pass, BAE Sağlık Otoriteleri ile entegrasyon

Seyahat gereksinimlerinin ülke, bölge ve havalimanı seviyesinde her gün değiştiği bir ortamda, Emirates yolcularına en güncel bilgileri sunmak için tüm olanaklarını seferber etmiştir.

Her bir destinasyon için en güncel giriş şartlarını toplamak ve doğrulamak amacıyla global ağından ve yerdeki ekiplerinden faydalanan Emirates’in günde en az bir kez güncellenen COVID-19 bilgilendirme merkezi yolcular için en güvenilir bilgi kaynaklarından biri haline geldi.

Emirates ayrıca COVID-19 seyahat belgelerinin sorunsuz dijital kontrollerini sağlamak adına, IATA Travel Pass’in kullanılmasından BAE sağlık otoriteleri ile yapılan ortak çalışmalara kadar seyahat için dijital doğrulama çözümlerinin kullanılmasında öncü bir rol oynuyor. Bu projeler daha iyi yolcu deneyiminden daha az kağıt kullanımına ve seyahat belgesi kontrollerinde verimliliğin ve güvenilirliğin artmasına kadar birçok fayda sağlıyor. Emirates, IATA’nın Travel Pass uygulaması için Nisan ayında kayıt yaptıran ilk havayolu şirketlerinden biriydi ve bugün Dubai ve 10 şehir arasında seyahat eden yolcularına bu kolaylığı sunuyor. Havayolu, IATA’nın büyümeye ve daha fazla ülkede hizmet sağlayıcıları ile anlaşmaya devam etmesiyle birlikte uçuş ağındaki hizmet kapsamını genişletmeyi planlıyor. Havayolu, Ekim ayına kadar uşuş noktalarının  tamamında yolcuları için IATA Travel Pass uygulamasına geçmiş olacak.

Sağlık ve güvenlik

Emirates, geçtiğimiz yıl boyunca, yetkili kurumlar ve havacılık iş ortaklarıyla yakın temas halinde çalışarak, sağlık protokollerinin dünya çapında sürekli değiştiği dönemlerde dahi havalimanındaki tüm yolcuların ve çalışanlarının sağlık ve güvenliğini sağladı.

Emirates, COVID-19’un Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmi olarak salgın ilan edilmesinden önce havalimanında ve uçak içinde yolcuların tüm temas noktalarında gelişmiş temizlik ve dezenfeksiyon protokollerini uygulamaya koymuştu. Emirates, havalimanında tüm check-in kontuarlarına koruyucu paravanlar yerleştirirken tüm alanlarda fiziksel mesafe uygulamasına geçti.

Tüm biyolojik güvenlik protokolleri sürekli gözden geçirilerek en güncel medikal kılavuzlar doğrultusunda güncellenmektedir. Emirates ayrıca BAE ile Aviation X-lab inovasyon gelişim merkezi programı için yaptığı ortaklıktan faydalanarak, Dubai Havalimanındaki imza niteliği taşıyan lounge alanlarında robotlu temizlik uygulamasının pilot çalışmasını gerçekleştirdi. Bu robotlar çoğu virüsü ortadan kaldırarak daha sağlıklı bir ortam sağlamak için özel bir teknoloji kullanıyor.

Şubat 2020’de, ön saflarda görev yapan çalışanları için KKE (kişisel koruyucu ekipman) kullanımına geçen ilk havayolu şirketlerinden biri olmanın yanı sıra, Emirates, COVID-19 aşılarının kullanıma sunulmasıyla birlikte şirket çapında çalışanların kendilerini ve diğer insanları korumaya teşvik eden bir kampanya başlattı ve bu çalışma sonucunda tüm çalışanların %95’inden fazlası tam doz aşısını yaptırdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu