SavunmaTürk Savunma Sanayi

ASELSAN stratejik ortak sayısını 75’e çıkardı

Türkiye’nin en büyük savunma şirketi olan ASELSAN, bugün gerçekleştirilen törenle stratejik ortak sayısını 50’deh 75’e çıkardı. 3 bini yerli toplam 5 bin tedarikçi ile çalıştıktlarını söylen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, son 10 yılda KOBİ’lere verilen siparişlerin yaklaşık 6 kat artış gösterdiğini bildirdi.

Ankara’da düzenlenen ASELSAN Stratejik Ortaklık Buluşmas’ında yeni stratejik ortaklar açıklandı.   Prof. Dr. Haluk Görgün, “2019’da 36’ya, 2020’de 50’ye, bugün aramıza yeni katılacak 25 yeni ortağımızla 75’e çıkardığımızı duyurmaktan büyük bir gurur ve memnuniyet duyuyorum. Bu anlaşmalarla birlikte iş birliğinin, yol arkadaşlığına ve çözüm ortaklığına dönüşüyor” dedi.

ASELSAN 400 ürünü millileştirdi

Son üç yılda ASELSAN tedarikçileri ile birlikte 400’ün üzerinde ürünü millileştirdi. 150 milyon dolarlık kaynak Türkiye’de kaldı.

Prof. Dr.  Görgün, tedarikçilerinin finansal sürdürülebilirliğini son derece önemsediklerini belirterek, “Yıllardır başarıyla işlettiğimiz Tedarikçi Finansman Sistemi’mizi bugün ülkemizin lider bankalarından biri olan Halkbank’ın katılımıyla daha da güçlendiriyor ve bu alandaki anlaşmalı banka sayımızı 15’e çıkarıyoruz. Bizler ASELSAN olarak sektörümüzdeki paydaşlarımız ve değerli iş ortaklarımızla omuz omuza çalışarak her alandaki iş birliklerimizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Halkbank’tan savunma sanayiine önemli destek

Görgün’ün konuşmasının ardından ASELSAN ve Halkbank arasında Tedarikçi Finansman Sistemi Protokolü imzalandı. Stratejik ortaklara teminatsız finansman imkanı sunulmasını içeren protokole Haluk Görgün ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan imza attı.

ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz da etkinlikte yaptığı sunumda, şirketin stratejik ortaklık vizyonunu paylaştı. Stratejik ortaklarından teslimat, kalite, verimlilik ve millileştirme konusunda beklentilerini dile getiren Yılmaz, 2022 yılında her bir stratejik ortağın en az bir millileştirme çalışmasında olmasını görmek istediklerini vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu