Havayolları

Dubai seferleri ne zaman başlayacak?

Mehmet KALİ – Aeroportist

Dubai’den Türkiye’ye uçuların başlama tarihi henüz netleşmedi. Sebep olarak pandemi gösterilse de bunun arkasında farklı nedenler olduğu biliniyor.

Bu durumda Dubai-İstanbul arasındaki ulaşım aktarmalı uçuşlarla gerçekleştirilmekte.

Dubai’den dünyanın bir çok ülkesine uçuş yapılıyor ama Dubai’den Türkiye’ye korona virüsü nedeniyle duran uçuşlar bir türlü yeniden başlamadı.

Avrupa salgında ikinci dalgayı yaşayan ülkeler Dubai’ye direkt seferler başlamışken İstanbul’dan Ortadoğu ülkelerine geçiş merkezi olan şehre direkt sefer düzenlenemiyor.

Emirates, Dubai-İstanbul uçuşlarının Haziran’da tekrar başlayacağını duyurmuştu ancak henüz seferler tekrar başlamadı. Emirates uçmayınca THY de uçamıyor.

En iyi ihtimalle 1 Kasım 2020’de uçuşlar başlayabilir. Olası uçuşlar İstanbul Havalimanı ile sınırlı kalacaktır. Emirates Sabiha Gökçen uçuşlarına Mart 2021’den önce başlamaz diye düşünüyorum.

Bu arada benzer tutum Suudi Arabistan içinde geçerli. Türk mallarına boykot iddiaların ekisinde uçuşların başlamamasını anlamak zor değil.

Bu arada Dubai ile Türkiye arasında çok ciddi bir havayolu taşımacılığı var. Geçte olsa karşılıklı kargo uçuşları yapılabilmekte.

Yolcu uçuşlarının yapılamaması, hem yolcuları hem de kargo taşımacılığını olumsuz etkilemekte.

YAZININ ORJİNALİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu