HaberlerHavayolları

Corendon 50 uçağa çıkıyor

Antalya merkezli Corendon Havayolları, 2022’de filosunu Türkiye ve Malta bayraklı uçak filosunu 32’den toplam 50 uçağa çıkarmak üzere düğmeye bastı.

turizmdays.com sitesinin haberine göre Corendon yeni pazarlara girmek üzere çalışmalara başladı. Şirketin pandemi ortamında taşıdığı yolcu sayısının 2019’un yüzde 50 üzerinde gerçekleştiğini söyleyen Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, ‘’2019 yılında tek yön  2.3 Milyon müşteri taşımıştık. Bu rakam pandemi dönemi olmasına rağmen 2021 yılında 3.5 milyona yükseldi” dedi.

2021 yılında Corendon Airlines’in  21’i Türkiye Bandıralı, 9’u Malta bandıralı ve 2’si ise Malta’da çalışan kiralık uçak olmak üzere toplamda 32 uçak ile hizmet verdiklerini belirten Aslan, 2022 yılında dönemsel olarak kiralanacak uçaklarla filoyu 50 uçağa yükselteceklerini söyledi.

“İngiltere pazarına ağırlık vereceğiz”

Mine Aslan, Almanya pazarından sonra en fazla ağırlığı İngiltere pazarına vereceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

‘’2022 yılında İngiltere’den Antalya ve Dalaman’a uçacağız. Ayrıca 2022 yılında İngiltere’den Yunanistan’a da uçacağız. Hollanda ve Belçika’dan ise Kanarya Adaları ve Fas’a yeni uçuşlar gerçekleştireceğiz. Bu kış sezonunda Almanya’dan Mısır’a 2 uçakla uçmaya başladık. Mısır operasyonumuz yaz aylarında da sürecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu