Havayolları

Avrupa’ya korona seferi: 9 ülkeden 3614 vatandaş getirilecek

Avrupa’nın farklı ülkelerinde uçuşların durması ile mahsur kalan Türk vatandaşlarının getirilmesi için operasyon başlatıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun verdiği bilgiye göre bu gece yarısına kadar uçaklarla boş gidip vatandaşları alacak. Gelenler İstanbul ve Kocaeli’ndeki öğrenci yurtlarında karantinaya alınacak.

Son gelişme ile birlikte Türkiye 20 ülkeden yapılan yolcu uçuşlarını durdurdu. Özellikle 9 Avrupa ülkesinde kalan Türk vatandaşının sayısının 3 bin 614 olması nedeniyle 34 ayrı uçuş Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştirilecek.

Gelişmeler hakkında bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımız döndükten sonra 14 gün karantina ve gözetim altında olacaklarını duyurduk. 34 sefer planladı. Fiyatları makul tuttu. vatandaşlarımız uçaklardan alınarak İstanbul ve Kocaeli’ndeki yurtlara yerleştirilecek.

İngiltere’den dönmek isteyen öğrenci ve vatandaşlarımız için ilave 3 uçak daha ayarlandı ve o son uçaklar da ülkemize gelmiş olacak” dedi.

FAS İÇİN AYRI OPERASYON YAPILACAK

Bakan Çavuşoğlu, Fas uçuşları durduracağını duyururken “Orada 1500 vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 23 ülkeden malzeme yardımı talebi aldık. Bazı ülkelerin ihtiyacını karşıladık. Şu anda en kötü senaryoya göre Sağlık Bakanlığı işle işbirliği yapıyoruz. En kötü senaryoya göre ihtiyacımızı belirleyip bu zor günlerde onlara destek olmak önemli diye düşünüyoruz ama kendi ihtiyacımızı karşılama önemli diye” dedi.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu