Havacılık EndüstrisiUçuş Emniyeti

Hidrojenli uçak mecburi iniş yaptı

Yakıt olarak hidrojen kullanan ve havacılıkta yeni bir sayfa açan ZeroAvia şirketine ait Piper Malibu Mirage, uçuş sırasında meydana gelen arıza nedeniyle İngiltere’de mecburi iniş yaptı. Uçakta bulunan iki pilot kazayı yaralanmadan atlattı. Piper Malibu Mirage’da ağır hasar meydana geldi.

ZeroAvia şirketinden verilen bilgiye göre, Londra’ya yaklaşık 80 kilometre mesafede, iş jetleri tarafından kullanılan Cranfield Havalimanı’ndan kalktı. Testlerin yapıldığı uçuş sırasında meydana gelen arıza sonrasında pilotlar boş alana iniş gerçekleştirdi. Uçakta hasar meydana geldi. Kazanın kırım ekipleri tarafından incelendiği belirtildi.

ZeroAvia şirketi, 23 Nisan’da testlerin üçüncü aşamasına geçerek 6 koltuklu uçakları ile uzun mesafeli uçuşların yapılması konusundaki denemeleri yapıyordu.

HEDEF BÖLGESEL UÇAK

ZeroAvia, 31 Mart’ta yaptığı açıklamada, 50 koltuk kapasiteli, hidrojen ile çalışan motorlu bir bölgesel uçak geliştirmek üzere çalışmalara başladığını bildirmişti. Aralarında İngiliz Havayolları British Airways’in de bulunduğu yatırımcılardan 24,3 milyon dolarlık destek alan şirket, bu uçağı kısa mesafeli iç hat uçuşlarında kullanmayı hedefliyor.

Hidrojen kullanan uçaklar, çevre kirliliğini en aza indirerek bu alanda karbon salınımını önlemeyi hedefliyor. (AINonline.com)

 

Airbus’tan ‘sıfır emisyon’ uçak modelleri

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu