HaberlerHavayolları

AnadoluJet filosunu Boeing 737 MAX veya A320neo’larla büyütecek

Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, filo modernizasyonu için çalışmalara başladı. Bu yılı 64 uçaklık filo ile tamamlamayı hedefleyen AnadoluJet, filosunu tek koridorlu yeni nesil yolcu uçaklarından Boeing 737 MAX veya Airbus A320neo serilerinden biri ile yenileyecek.

Uluslararası Havacılık Editörü Kurt Hoffman’ın sorularını yanıtlayan AnadoluJet’ten sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Şamil Karakaş, çalışmaların başladığına dikkat çekti.

Karakaş, “Bu yeni uçakların ekonomik performansından hem de menzillerinden tam olarak yararlanmak istiyoruz”dedi. 

AnadoluJet özellikle bu alımla, yaş ortalamasını da aşağıya çekmeyi hedefliyor. Karakaş, “Yeni uçaklarla hem filomuzu yenileyeceğiz hem de toplam uçak sayımızı artıracağız” diye konuştu.

Hem Boeing 737 MAX hem de Airbus A320neo’nun filo için uygun olduğuna dikkat çeken Şamil Karakaş, “İki uçak da ana şirketimiz THY tarafından kullanılıyor. Bakımdan uçuş eğitimine kadar her türlü alt yapı mevcut. Örneğin tek sınıfta A321neo 239 yolcu taşıyabiliyor. Bu koltuk maliyetlerini ciddi anlamda aşağıya çekiyor” 

Dış hat sayısı artacak

Halen AnadoluJet ana operasyonunu Ankara Esenboğa’dan yapıyor. Buradan dış hat sefer noktasının artırılması hedefleniyor. Diğer önemli bir nokta da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı. Halen Sabiha Gökçen Havalimanı’nda en büyük oyuncu yüzde 63’lük pazar payı ile Pegasus Havayolları. AnadoluJet ise son yıllarda hızlı büyüme ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki payını yüzde 35’e çıkarmış durumda.

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ise AnadoluJet’in pazar payı yüzde 60 oranında. Bu operasyonun yüzde 81’ini iç hat uçuşları oluşturuyor.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu