Havayolları

“3-4 yıl daha destek bekliyoruz”

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, turizm ve havacılık sektörünün zor bir yılı geride bıraktığını, 2021 belirsizliklerinin de devam ettiğini belirterek sektörlerin ciddi bir finansal yük altında kaldığını 3-4 yıl daha destek beklediklerini söyledi.

Hürriyet Akdeniz’den Leyla Ataman Koyuncuoğlu’na konuşan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer “Pandemi sürecinde havacılık sektörüne verilen destekleri yeterli buldunuz mu?” sorusunu şöyle yanıtlıyor:

“Daha güçlü destekler olabilirdi, havacılığa ayrı destekler olabilirdi. Dünyaya baktığımız zaman hava yollarına büyük destekler verildi. Pandemide bütün sektörün faydalandığı en önemli destek kısa çalışma ödeneği oldu. Ona da razıyız. Devletin verdiği bu imkânı biz de kullandık tabii.

Bir de devlet bankalarının turizmcilere sağladığı krediler oldu. Biz bunlardan yararlanmaya çalıştık. Allahtan devlet bankaları vardı, onlar cömert davrandılar. Özel bankalar ise bütün aktivitelerini durdurdu, yeni adımlar atmadı.

Şu anki beklentiniz nedir?

Desteklerin devam etmesi. Bir yıldır üzerimizde çok büyük yük oluştu. Bugün öbür gün uçaklar uçmaya başladığı zaman, bu geçen zor zamanın ve bunun getirdiği yükün hiçbir zaman unutulmaması lazım. Ve biz bu yükü sırtımızdan ancak 3-4 yılda atabiliriz. Yani bu finansal yükün üstesinden gelmemiz biraz zaman alır. O yüzden pandemi sonrasında da 3-4 sene daha finans sektörünün turizmi, havacılığı desteklemesi gerekir.

Pandemiden sonra havacılık sektöründe neler değişir?

Pandemi sonrası bize neler dayatılacak veya bu pandemi ne kadar gerçekçi. Yeni dünya düzeninde bize ne dayatılacak. Belki bunları 8-10 sene sonra göreceğiz, anlayacağız. Bana sorarsanız ben turizmde veya havacılıkta bir değişim olacağım düşünmüyorum. Yarın. öbür gün bu işler unutulacak. Her şey eski haline dönünce insanlar kaldığı yerden devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu