Havayolları

18 saat 40 dakikalık rekor uçuş yeniden başlıyor

Singapur Hava Yolları, koronavirüs salgını nedeniyle durdurmak zorunda kaldığı duraksız dünyanın en uzun seferlerine yeniden başlıyor. Singapur-New York JFK arasında uçuşlar gidiş ayağında 18 saat 5 dakika, dönüş seferi de 18 saat 40 dakika sürüyor.

Duraksız yani yakıt ikmali yapmadan Airbus A350-900ULR modeli ile gerçekleştiren uçuşlar 9 Kasım’dan itibaren karşılıklı yapılmaya başlanacak. Uçakta, 42 Business Class, 24 Premium Economy Class ve 187 Economy Class koltuk yer alıyor.

“Singapur ile New York’un JFK Uluslararası Havaalanı arasında bu uçuşların gerçekleştirilmesi, küresel ağımızın yeniden inşasında önemli bir adımı temsil ediyor. Kesintisiz ultra uzun menzilli uçuşlar, kilit ABD pazarına yönelik hizmetlerimizin temelini oluşturuyor. Singapur Hava Yolları Satış ve Pazarlama Başkanı Sayın Lee Lik Hsin, “Hem yolcu hem de kargo hizmetleri için talep geri döndükçe mevcut hizmetleri artırmaya ve diğer noktaları eski haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yukarıdaki haberde sözü edilen uçak Airbus 350ULR değil, yüksek MTOW’lu ama standart Airbus 350-900 versiyon uçaktır. ULR’ler iki sınıflıdır: Business ve PE. Zaten bu seferler zamanında (pandemi öncesinde) JFK’ye değil, Newark’a yapılmaktaydı. Havada daha uzun kalma kapasitesine karşılık ULR’lerde ön kargo kabini (uçak altı kargo kabini) iptal edilmişti ve bunların standart 350’lere göre kargo taşıma kapasitesi azalmıştı…). Şimdi, JFK’ye başlatılacak bu seferlerde kullanılacak uçaklar 2 değil 3 sınıflı! belli ki yolcu taşıma fazlaca hedeflenmiyor. Bu seferler uçak altı kargo taşıma ağırlıklı olacak (ve uçuş maliyetini herhalde buradan karşılayacak) ve yolcu da olabildiğince kâr getirecek. Zaten şu aralar pandemi nedeniyle iki şehir arası uçacak yolcu sayısı çok düşük ve her iki tarafta da gelenler ek önlemlere (karantina gibi…) tabi. Ama bu seferler hiçbir zaman tam dolu yolcuyla uçacak, koltukların en az yarısı bloklanmış olacak (veya talep azlığından zaten oto-blok durumu söz konusu olacak…)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu