Havayolları

100 TL’lik iç hat bileti 17 TL ucuzlayacak

Havayolları, tarihin en büyük krizi ile karşı karşıya. Dünyadaki havayollarının yanı sıra Türkiye’deki şirketler de bu durumdan çok ciddi etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüse karşı alınan ekonomik önlemler kapsamında hava taşımacılığında iç hatlarda KDV’nin 3 ay süreyle yüzde 18’den yüzde 1’e çekileceğini açıkladı. Uygulamayla birlikte iç hat uçak bilet ücretleri, her 100 TL’de 17 TL ucuzlayacak. 400 TL’lik bir bilet 332 TL’ye kadar düşecek. 

HaberTürk’ten Olcay Dilek, Onur Air Genel Müdürü ve Türkiye özel Sektör Havacılık İşletmeleri Demeği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Tosun’la kriz konusunda alınan önlemleri konuştu. 

Teoman Tosun, koronavirüsten en çok etkilenen sektörün havacılık olduğuna işaret ederek, bu indirimin iç hatlarda vatandaşı seyahate özendirebilecek “sempatik” bir sonuç üretebileceğini söyledi. Tosun, “Bu indirim, 4 kişilik bir aile uçakla seyahat etmek istediğinde 300-400 TL’ye denk gelecek” dedi.

SEKTÖRÜN TALEPLERİ

TÖSHİD, kısa süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İşkurt’la bir görüşme yaptı. Sektör, koronavirüs etkisiyle sektörde yaşanan sorunların aşılabilmesi için bazı taleplerde bulundu. Bunlardan bazıları şöyle:

– Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ödemeleri ve vergiler (KDV) ertelesin, 

– Yurt içi uçuşlarda KDV düşürülsün,

– Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarifelerinde kriz boyunca yüzde 50 indirim yapılsın,

– Kargo taşımacılığında tarifelerde meydan ayrımı yapılmasın.

– Havalimanlarında uçak park ücretleri ve konaklamalarda indirim dikkate alınsın.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu