HaberlerHavalimanlarıHavayolları

İranlı şirketin Gazipaşa adımı

İran, Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler arasında yer alıyor. Ancak uzun süredir İranlı şirketler Antalya gibi önemli turizm noktalarına uçmak için kendi sivil havacılıklarından izin alamıyordu. 

Geçtiğimiz günlerde Kish Air bu izni farklı bir yönden aldı. Havayolu Antalya’ya değil ama Gazipaşa’ya seferlere başladı. TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen Gazipaşa’ya Kish Air haftanın iki günü Airbus A321’ler uçuyor. Seferler kış sezonunda da sürecek.

Gazipaşa’ya uçuşların başlamasıyla birlikte gelecek yıl daha fazla İranlı havayolu şirketinin buradan turist taşılacağı tahmin ediliyor. 

FLY SERVICE GETİRİYOR

İran’dan çok sayıda havayolunun Türkiye’ye uçmasını sağlayan şirket ise Fly Service. Temsil gözetim hizmeti veren Fly Service 28 yıldır İran’dan Türkiye’ye uçuşların gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Geçmiş yıllarda da İranlı şirketler Antalya’ya uçuş izni alamayınca Isparta’ya sefer yapmaya başlamıştı. Hatta bazı şirketler Gaziantep’e veya Adana’ya gelip burada yakıt ikmali yaptıktan sonra Antalya’ya uçuşlar gerçekleştiriyordu.

Türkiye’ye giriş-çıkış yapan yabancı turist sıralamasında ise İran 5’inci sırada yer alıyor.

İranlı Kish Air Gazipaşa seferlerine başladı

GAZİPAŞA HAVAYOLU SAYISINI ARTIRIYOR

TAV Gazipaşa Genel Müdürü Ekrem Akgül “Kish Air’in Tahran’dan gerçekleştirdiği ilk uçuşu karşılamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yolcularımıza güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak için çalışıyoruz. Ülkeler arasındaki uçuş kısıtlamalarının kademeli olarak kalkmasıyla birlikte dış hat trafiğimiz hızlı bir şekilde artmaya başladı ve bu yıl yeni havayolları da portföyümüze katıldı” dedi.

2021’de Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na 13 havayolu 10 ülkedeki 15 destinasyondan uçuş düzenledi. Gazipaşa-Alanya Havalimanı bu yılın ilk yedi ayında 262 bin yolcuya hizmet verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu