Havalimanları

Umre dönüşünde 10 bin 330 kişi karantinada

Suudi Arabistan’a uçuşların durması beklenirken umre dönüşü sonrasında 10 bin 330 kişi karantina altına alındı. Ankara ve Konya’daki yurtlara yerleştirilen vatandaşlar sağlık taramasından geçiriliyor.

Umre dönüş kafileleri iki gün önce ülkemize gelmeye başlamıştı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilk kafilelerle gelen 5 bin 300 kişinin 14 gün boyunca evden çıkmamaları uyarısında bulunmuştu.

SUUDİ ARABİSTAN UÇUŞLARI DURDURACAK

Diğer taraftan Suudi Arabistan’ın hava trafiğini tamamen durdurması bekleniyor. Bu konuda çalışmalar sürerken ikinci alternatif sadece umre dönüşlerine izin verilmesi. Konuyla ilgili Suudi Arabistan yetkililerinin kısa süre içinde açıklama yapması bekleniyor.

VAKA SAYISI 103 OLDU

Suudi Arabistan’da son paylaşılan bilgilere göre koronavirüs vakada 103’e ulaştı. Virüsün bulaştığı üçü İranlı biri de İtalyan toplam 4 kişi ülkelerine gönderildi.

İBRAHİM KALIN’DAN AÇIKLAMLA

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bir açıklama yaptı. Kalın, umreden dönenle için sağlık kontrollerinin tamamlandığı ve karantina sürecinin başladığını açıkladı:

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu