Havalimanları

TAV’ın 2020 zararı 2,2 milyar TL

TAV Havalimanları Holding, 2020 sonuçlarını açıkladı. Cirosu Euro bazında yüzde 60 düşerek 301 milyon Euro’ya düşen şirketin zararı ise 2 milyar 283 milyon TL oldu. Şirket, zarar nedeniyle kâr payı dağıtmayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan TAV Yatırımcı hesabı, “Yönetim Kurulumuz, 2020 yılında 2.283.284.000 TL net dönem zararı elde edilmiş olması nedeniyle, kâr dağıtım politikamıza uygun olarak, 2020 yılına ilişkin kâr payı dağıtımı yapılmamasına oybirliği ile karar vermiştir” açıklamasında bulundu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “2020 yılı, Kovid-19 salgını nedeniyle büyük değişimlerin yaşandığı bir yıl olarak tarih kitaplarına girdi” diyerek “Sektör, 2020’nin Aralık ayında başlayan aşılamaların 2021 yılı içinde kritik bir eşiği aşması ile birlikte, senenin ikinci yarısına doğru ticari uçuş kısıtlamalarının kalkmasını bekliyor. 

Kriz nedeniyle ciromuzda yaşanan düşüşe giderler tarafında çok hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verdik. 2020’nin Nisan-Aralık ayları arasındaki dokuz aylık sürede faaliyet giderlerimizi(*) yüzde 50 oranında azaltmayı başardık. Tüm yıl için faaliyet  giderlerinde sağladığımız düşüş yüzde 41 oldu. Her ne kadar tüm gider kalemlerinde önemli kesintiler yapmayı başarmış olsak da, faaliyet giderlerimizdeki en büyük azalmayı yönetim kademesi dahil tüm çalışanlarımızın, hükümetlerin verdiği kısmi çalışma desteklerinden de yararlanarak, sene içinde ücretsiz izin kullanması ile mümkün oldu. Bu nedenle, çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza krizle mücadelemize yaptıkları katkı için bir kez daha teşekkür etmek isterim” dedi.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu