SavunmaTürk Savunma Sanayi

TAYFUN Füzesi’nin atış testi yapıldı

Roketsan tarafından geliştirilen TAYFUN Balistik Füzesi’nin test atışı, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından paylaşıldı.

Demir, sosyal medya hesabında, “TAYFUN füzemizin yeni test atışını başarılı şekilde gerçekleştirdik.  Başta Roketsan olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Testler Rize’de yapıldı

Demir’in paylaştığı görüntülerde, TAYFUN için testlerin Rize’de gerçekleştiği görülüyor. Atışın yapıldığı Rize-Artvin Havalimanı için geçtiğimiz günlerde bölgede NOTAM yayınlanmıştı.

Tasarım ve geliştirme çalışmaları Roketsan tarafından yapılan füzenin testlerinin tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmesi bekleniyor.

TAYFUN’un yeni atış testleri

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TAYFUN yeni atış testlerini paylaştı:

 

En uzun menzilli

Halen TAYFUN Füzesi’nin menzili resmi olarak açıklanmıyor. Ancak yapısal olarak BORA Balistik Füzesi’ne oldukça benzer olduğu görülen TAYFUN Füzesi, Türkiye’nin şu ana kadarki en uzun menzilli füze sistemi durumunda.

Pek çok otorite tarafından menzili 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler ‘Taktik Balistik Füze (TBM)’; 300-1000 kilometre arasında menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanımlanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu