Kariyer

Akif Konar ve Ali Türk THY’ye geri döndü

Türk Hava Yolları üst yönetime yeni atamalar yapıldı. Bir dönem THY’de görev yapan ve daha sonra Turkcell’de çalışan Akif Konar ve Ali Türk havayolu sektörüne geri döndü. Sitemiz konuyla ilgili gelişmeleri 25 Kasım’da okuyucuları ile paylaşmıştı.

Ali Türk, 1 Ocak 2024’ten itibaren görevinden ayrılacak olan Kargo’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen’in yerine getirdi.

THY yaptığı açıklamada, Özen’in, yedi yıl boyunca bu görevi başarıyla yerine getirdikten sonra kariyerini farklı alanda devam etme kararı aldığı belirtildi.

Ali Türk kimdir?

Ali Türk, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Executive MBA programını tamamladı.

İş hayatına 1999 yılında başlayan Türk, sırasıyla Başak Hayat Sigorta, Ülker Şirketler Grubu, Ceva Lojistik şirketlerinde görev aldıktan sonra 2011 yılında Türk Hava Yolları A.O.’na katılmıştır. 2012 yılında Kargo Başkanı olarak görevine devam etmiştir.

Ali Türk, Mayıs 2016’da Turkcell’de çalışmaya başlamış, Mart 2017’den Aralık 2023’e kadar Turkcell ve grup şirketlerinin satın alma, lojistik, kiralama, kontrat veri yönetimi, geçiş hakları, inşaat ve gayrimenkul süreçlerinden sorumlu Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Akif Konar yeniden THY’de

THY’de yeni bir organizasyona geçti.  Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı’nın, Genel Müdür (Operasyon) Yardımcılığı’na tadil edilmesine karar verildi.

Bu karar ile birlikte Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olarak görev yapan Kerem Sarp’ın Ajet Hava Taşımacılığı A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevinin devam etmesine, Mehmet Akif Konar’ın Genel Müdür (Operasyon) Yardımcısı olarak THY’ye geri döndü.

Akif Konar, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, İşletme Mühendisliği alanında tamamlamıştır. Profesyonel iş hayatına 1995 yılında başlayan M. Akif Konar, sırasıyla Belbim A.Ş.’de, Vestel Şirketler Grubu’nda, Opet Petrolcülük A.Ş.’de çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2004-2021 yılları arasında Türk Hava Yolları A.O.’nda görev yaptı.

THY’de sırasıyla Yatırım Planlama ve Projeler Müdürlüğü, Amerika ve Uzakdoğu Bölge Müdürlüğü, Üretim Planlama Başkanlığı, Pazarlama ve Satış Başkanlığı ve en son Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olarak görev almıştır. Eylül 2021-Kasım 2023 tarihleri arasında Turkcell’de Stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu